Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΤΡΑ - ΒΟΛΟΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Μαχητικές συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια

Τη φωνή τους, με αυτή των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ένωσαν χτες το βράδυ οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία στην Πάτρα, σε ένα μαχητικό συλλαλητήριο, ενάντια στον πόλεμο και την αντεργατική επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου, στις αντιδημοκρατικές και αντιλαϊκές πολιτικές και μέτρα της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης.

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη», ήταν το κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την αντίθεσή τους στα πολιτικά σχέδια των Ευρωπαίων ηγετών με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της πόλης, διέσχισε τη Μαιζώνος, ανέβηκε τη Γούναρη, συνέχισε την Κορίνθου και κατέληξε πάλι στο Εργατικό Κέντρο.

Νωρίτερα, στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά από το ΕΚ, ο Δημήτρης Αγγελόπουλος εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισε την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, σε μια κατεύθυνση για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Χαιρέτισαν επίσης, η Νάνσυ Αγγελακοπούλου, πρόεδρος των εργαζομένων του σωματείου στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και ο Γιώργος Ασημακόπουλος, πρόεδρος του σωματείου Ναυτεργατών Ρίου - Αντιρρίου

Στο Βόλο

Την αντίθεσή της στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης διατράνωσαν αγωνιστικά οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας που συμμετείχαν στη χτεσινή πανεργατική συγκέντρωση την οποία διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή σωματείων και συνδικαλιστών του νομού, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του Λάακεν στο Βέλγιο. Δίνοντας το «παρών» τους στη συγκέντρωση που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Βόλου, δήλωσαν αποφασισμένοι να εντείνουν την πάλη τους κατά του πολέμου, και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών, εργασιακών δικαιωμάτων τους. Ιδιαίτερα μαχητική ήταν η συμμετοχή των νέων.

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι: Απ. Παπαδόπουλος, γραμματέας της ΠΕΠ - ΟΤΕ και μέλος της Συντονιστική Επιτροπής, ο Γ. Ανιφαντής, εκπρόσωπος της Συντονιστική Επιτροπής, ο Β. Λυνάρδος, μέλος της διοίκησης της Ενωσης Μηχανοσιδηρουργών Βόλου, ο Τασάι Εντουαρντ, εκπρόσωπος του συλλόγου Αλβανών νομού Μαγνησίας και ο Τ. Τριανταφυλλάκος, μέλος της Συνονιστικής Επιτροπής Αγώνα. Οπως τόνισαν στις ομιλίες τους, η απάντηση στην παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου βρίσκεται στη λαϊκή συσπείρωση και την ταξική πάλη.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της ΑΚΟΑ, της Επιτροπής Βόλος Γένοβα 2001 και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων του νομού.

Στην Αλεξανδρούπολη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ και στην Αλεξανδρούπολη. Οι πολίτες παρά το τσουχτερό κρύο διαδήλωσαν την απόφασή τους να αντιπαλέψουν αγωνιστικά την επιχείρηση περιστολής των δημοκρατικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Να διεκδικήσουν απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιτροπή και στη Μαγνησία (2002-06-21 00:00:00.0)
Σύσκεψη για τη δημιουργία Επιτροπής στη Μαγνησία (2002-06-18 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη (2001-12-12 00:00:00.0)
Στο πόδι όλη η Θεσσαλία (2001-06-06 00:00:00.0)
«Δε θα περάσουν»! (2001-04-21 00:00:00.0)
"Να ανακόψουμε την επέλαση του κεφαλαίου" (1998-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ