Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Δε θα περάσουν»!

Μαχητική συγκέντρωση χτες στη Λάρισα, πικετοφορία στο Βόλο

Σε κατάσταση διαρκούς αγωνιστικής δράσης για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης έχει τεθεί η Θεσσαλία. Οι εργαζόμενοι και τ' άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική πάλη τους κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χτες οι εργαζόμενοι της Λάρισας και της Μαγνησίας, έδωσαν το δυναμικό «παρών» τους στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στους δύο νομούς.

Στη Λάρισα, ύστερα από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι και πολλοί άλλοι άνθρωποι του μόχθου - ιδιαίτερα δυναμική ήταν η συμμετοχή των νέων - συμμετείχαν στη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τάκη Γαργαλιάνου προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να φύγουν από το δρόμο του αγώνα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, μεταξύ των άλλων, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δ. Γόντικα μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Στους δρόμους διαδήλωσαν χτες και οι εργαζόμενοι της Μαγνησίας συμμετέχοντας στην πικετοφορία που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου. Ξεκινώντας έξω από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου Βόλου πορεύτηκαν στους δρόμους της πόλης βροντοφωνάζοντας «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση».

Και στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας έχει σημάνει αγωνιστικός συναγερμός για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 26 Απρίλη. Στην κατεύθυνση αυτή καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς, γενικές συνελεύσεις σωματείων και άλλες δραστηριότητες. Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων, τα οποία αποφάσισαν ομόφωνα τη συμμετοχή τους, στην απεργία. Την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Στο Βόλο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών διοργανώνει συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συναινετικό προεδρείο του Εργατικού Κέντρου Βόλου απέρριψε πρόταση της ΔΑΣ για έκτακτη συνεδρίαση της διοίκησης χτες το απόγευμα, με τον ισχυρισμό ότι «δεν είναι γνωστά τα μέτρα της κυβέρνησης»!!!

Επίσης, χτες, μέχρι αργά το βράδυ συνεδρίαζαν οι διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Τρικάλων και Καρδίτσας.

  • Κάλεσμα αγώνα για να μην περάσουν τ' αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης απηύθυνε αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, η οποία, με επικεφαλής τον Ν. Γκατζή, βουλευτή του Κόμματος, περιόδευσε χτες στις υπηρεσίες των Δήμων Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ