Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Εξορμήσεις και συγκεντρώσεις

Μαζικές υπήρξαν οι αντιδράσεις εργαζομένων και συνδικάτων μόλις ανακοινώθηκε και επίσημα από τον πρωθυπουργό η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και η κατάργηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Αμεση υπήρξε και η αντίδραση στους δρόμους, όπου προχτές και χτες διοργανώθηκαν πικετοφορίες και ενημερωτικές εξορμήσεις.

Στη Λαμία η Επιτροπή Αγώνα διοργάνωσε πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, που συμμετείχαν εργαζόμενοι κάθε ηλικίας μαζί με συνταξιούχους, φορείς και νέους, διατρανώνοντας «Κοινωνική Ασφάλιση για μας και τα παιδιά μας, του κράτους υποχρέωση και δικαίωμά μας».

Στη Λιβαδειά η Επιτροπή Αγώνα πραγματοποιεί σήμερα το πρωί ενημερωτικές εξορμήσεις στη λαϊκή αγορά, στο συνοικισμό και στην πόλη, ενώ για την ερχόμενη Τρίτη στις 8 το βράδυ έχει προγραμματίσει πικετοφορία. Πικετοφορία θα γίνει την ίδια μέρα και ώρα στη Χαλκίδα.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας συγκαλεί για την ερχόμενη Τρίτη, με αντικείμενο την προετοιμασία των απεργιακών κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των ταξικών αγωνιστικών εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς.

Ταυτόχρονα, δεκάδες φορείς των εργατοϋπαλλήλων στη Στερεά - Εύβοια, με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν την απάντησή τους στους δρόμους του αγώνα. Καταγγέλλουν τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.

Τέλος, καλούν σε αγωνιστικό προσκλητήριο για ταξική εργατική Πρωτομαγιά. Ανακοινώσεις με αυτό το περιεχόμενο εκδόθηκαν από τα σωματεία Οικοδόμων Χαλκίδας, Αλιβερίου, Θήβας, Σπερχειάδας και Καμένων Βούρλων, τα εργοστασιακά σωματεία ΚΕΜ, «Κελαϊδίτη» και «Ντιαμάντ Βίντερ», το σωματείων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, τα σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλκίδας, Θήβας και Λιβαδειάς, το σωματείο Ηλεκτρολόγων - Εγκαταστατών Λιβαδειάς, ΕΒΕ Κυριακίου και το Σύλλογο Νεφροπαθών Λιβαδειάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ