Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις παντού

Την απόφασή τους να αντισταθούν μέχρις εσχάτων στις προτάσεις - λαιμητόμο της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση που έρχεται να σαρώσει τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, διατράνωσαν και χτες οι εργαζόμενοι σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Πάτρα δυναμική ήταν η χτεσινή απάντηση του λαού της πόλης στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα των προτάσεων της κυβέρνησης. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών πλήθος κόσμου με μια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης απαίτησε: «Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση». Οι διαδηλωτές μόλις έφτασαν έξω από τη Νομαρχία έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ομιλίες του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Δημήτρη Αγγελόπουλο και του μέλους της γραμματείας του ΠΑΜΕ Φώτη Κατσικαρώνη ο οποίος τόνισε πως η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα είναι ο μόνος δρόμος που έχει να επιλέξει η εργατική τάξη αν θέλει να υπερασπίσει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Το πρωί είχε προηγηθεί συμβολική κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική επιχείρηση κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών.

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Κέρκυρας ενάντια στις σαρωτικές αλλαγές που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την Κοινωνική Ασφάλιση, έγινε χτες το βράδυ και διοργάνωσε η Αχτίδα Πόλης του ΚΚΕ. «Με αγώνες έχει γίνει η Κκοινωνική Ασφάλιση», «κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση», ήταν μερικά από τα συνθήματα των εργαζομένων που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και απαίτησαν από το συνδικαλιστικό κίνημα να αναλάβει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπισή της.

Οι εργαζόμενοι των Ιωαννίνων ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο κάτω από δυνατή βροχή πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα «με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και διάλυση», «ο διάλογος είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», απαίτησαν την απόσυρση των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης.

Δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Μηνά στη Λευκάδα και πορεία στον κεντρικό δρόμο του νησιού με κατάληξη τη Νομαρχία, έκαναν οι εργαζόμενοι της περιοχής, διαδηλώνοντας την αντίδρασή τους στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Στην κινητοποίηση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο του νησιού μίλησε ο πρόεδρός του Μάκης Λιβιτσάνος, που τόνισε την ανάγκη συνέχισης του αγώνα, μέχρι την τελική νίκη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Την απόφασή τους ότι δε θα επιτρέψουν να περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης διατράνωσαν οι εργαζόμενοι στην Αρτα χτες το βράδυ, σε μια μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κάτω από βροχή, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν «Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας του κράτους υποχρέωση και εμάς δικαίωμά μας».

Μυτιλήνη: Με πικετοφορία από το Εργατικό Κέντρο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και το λιμάνι εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και φορείς της πόλης έστειλαν μήνυμα ότι θα υπερασπιστούν την κατάκτηση της Κοινωνικής Ασφάλισης. «Μπροστά σ' αυτή την αντεργατική πολιτική, μία είναι η απάντηση: πάλη ταξική», έγραφε μία από τις πικέτες της χτεσινής αντίδρασης, που έγινε με πρωτοβουλία του ΕΚ Μυτιλήνης και της Συντονιστικής Επιτροπής για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ηράκλειο: Αυτοκινητοπομπή από την πλατεία Αγοράς στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, νέοι και φορείς της περιοχής, βρίσκοντας τη μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους κατοίκους. Με ντουντούκες καλούσαν τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να οργανώσει την αντίστασή του, ώστε να μην επιτραπεί η κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Χανιά: Με αυτοκίνητα και μηχανές ξεκίνησαν από το λιμάνι της πόλης κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής και αλώνισαν όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές. Οι ντουντούκες πάνω στα αυτοκίνητα καλούσαν τους πάντες να συντονιστούν και να αντιπαλέψουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ