Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Οι Επιτροπές Αγώνα μπαίνουν μπροστά

Με πρόσχημα τη δήθεν «ταλαιπωρία» των εργαζομένων, αρνήθηκε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου την πρόταση που κατατέθηκε από τις ταξικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 26 Απρίλη.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνας για Δημόσια - Καθολική - Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση τονίζεται: «Εμείς θεωρούμε ότι ο αγώνας δεν περικλείει αποσπασματικές κινήσεις, αλλά σύνολο μέτρων με αγώνες συνεχείς, αλλεπάλληλους και με προοπτική». Ετσι, η Επιτροπή οργανώνει και συμμετέχει μια σειρά κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν χτες. Καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν και στην πορεία που κήρυξε το ΕΚΗ στις 24/4 στις 7 μ.μ. προς την περιφέρεια, αλλά με πλαίσιο σαφώς διαφοροποιημένο με αυτό της διοίκησης του ΕΚΗ. Την Πρωτομαγιά οι ταξικές δυνάμεις διοργανώνουν συγκέντρωση μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου και κατάθεση στεφάνων στους ήρωες της εργατικής τάξης.

Πειραιάς

«Ολα τα σωματεία, όλοι οι συνδικαλιστές, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αγωνιστική μας αντίδραση, αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης, να αποφασιστούν και να οργανωθούν απεργιακές κινητοποιήσεις κόντρα στα μέτρα της κυβέρνησης». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Πειραιά για την Κοινωνική Ασφάλιση Εργατικών Συνταξιουχικών και ΕΒΕ, στο λαό της πόλης.

Υπογραμμίζει ιδιαίτερα ότι «επιβάλλεται να ξεπεράσουμε τις υποταγμένες στο μεγάλο κεφάλαιο και στην κυβέρνηση πλειοψηφίες της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος και να συσπειρωθούμε σε Επιτροπές Αγώνα για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνεδρίασης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ απέρριψαν την πρόταση των συμβούλων της ΕΣΑΚ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 26 Απρίλη.

Η ανακοίνωση καταλήγει μεταξύ άλλων ότι «σήμερα δε χωρά καμιά αυταπάτη, κανένας δεν μπορεί να λέει "δεν ήξερα". Τώρα πρέπει όλοι να ξεσηκωθούμε για να αποκρούσουμε, να ανατρέψουμε αυτά τα μέτρα, αυτή την πολιτική, να επιβάλουμε μέτρα που θα διασφαλίζουν τον καθολικό υποχρεωτικό δημόσιο χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και θα βελτιώνουν τη θέση των ασφαλισμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ