Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χιονοστιβάδα αγωνιστικών αντιδράσεων

Χαρακτηριστικά χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις των συνδικάτων σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί τους οικοδόμους να αντισταθούν στο «δρεπάνι» της κυβέρνησης - κεφαλαίου, που θερίζει την κοινωνική ασφάλιση και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία που θα γίνει την Πέμπτη στις 26 Απρίλη στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων τονίζει: «Ολοι στους δρόμους, στον αγώνα χωρίς ημερομηνία λήξης για να απαιτήσουμε:

- Κοινωνική ασφάλιση δημόσια, καθολική και υποχρεωτική.

- Να καταργηθούν οι εισφοροαπαλλαγές, να παταχτεί η εισφοροδιαφυγή, να εισπραχθούν τα κλεμμένα αποθεματικά του ΙΚΑ (1,5 τρισ.).

- Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 55 χρόνια.

- Αύξηση των συντάξεων.

- Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων.

- Πλήρη κάλυψη, με ιατρικές, κοινωνικές υπηρεσίες, όλων των εργαζομένων.

  • H Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη στις 26 Απρίλη, γιατί όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της «το ασφαλιστικό είναι θέμα ζωής για όλους».
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία την Πέμπτη στις 26 Απρίλη και στις κατά πόλη συγκεντρώσεις των εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΛ σημειώνει ότι «για όλους χτυπάει η καμπάνα της αφαίρεσης. Ολους θίγουν οι επιδιωκόμενες ρυθμίσεις αύξησης των ορίων ηλικίας και των προϋποθέσεων, η μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η αύξηση του χρόνου υπολογισμού τους, η αύξηση του αριθμού των ενσήμων». Και καταλήγει: «Από σήμερα κανένας εφησυχασμός. Ολοι στον αγώνα. Τα αντεργατικά σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου δε θα περάσουν».
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης και συγκαλεί έκτακτη Ολομέλεια της Διοίκησης για να εξετάσει τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κυβερνητικές αποφάσεις για το ασφαλιστικό στους εργαζόμενους του κλάδου τουρισμού - επισιτισμού.
  • Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.
  • Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε καθημερινή αγωνιστική δράση, με βάση αυτά που αποφάσισε σε συνεδρίασή του και είναι τα εξής:

- 24ωρη απεργία στις 26 Απρίλη και προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος.

- Μια ώρα στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτομαγιάς προς τιμήν της 1ης Μάη.

- 24ωρη απεργία την 1η Μάη και συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

- Συμμετοχή σε εκδηλώσεις των συνδικάτων στους δήμους.

  • Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ανω Λιοσίων - Καματερού - Φυλής - Θρακομακεδόνων - Πετρούπολης αποφάσισε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26 Απρίλη και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 11 π.μ.
  • Δυναμικά αντιδρούν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Ν. Ιωνίας στην αντιασφαλιστική κυβερνητική επίθεση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική συγκέντρωση της ερχόμενης Πέμπτης, παράλληλα με μια σειρά άλλων κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 24 Απρίλη, θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου θα γίνει ενημέρωση για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Ακολούθως, την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συμβολική δίωρη στάση εργασίας και θα κάνουν πικετοφορία στους δρόμους της πόλης. Την Παρασκευή, 27 του μήνα, οι εργαζόμενοι του δήμου, μαζί με οικοδόμους και φορείς της πόλης διοργανώνουν ομιλία - εκδήλωση.
  • Το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου καλεί τους εργαζόμενους σε απεργία την Πέμπτη στις 26 Απρίλη και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 10 π.μ.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σε έκτακτη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ αποφάσισε:

- Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Πέμπτη 26 Απρίλη και συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚΖ.

- Συγκέντρωση - πικετοφορία τη Δευτέρα 23 Απρίλη στις 8 μ.μ. στο ΕΚΖ.

- Σύσκεψη με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και της Επιτροπής Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τετάρτη 25 Απρίλη στις 8 μ.μ. στο ΕΚΖ με θέματα το ασφαλιστικό και την Πρωτομαγιά.

  • Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καλεί τους εργαζόμενους σε 24ωρη απεργία στις 26 Απρίλη και συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία του Αγίου Μηνά.
  • Τη συμμετοχή του στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας απαιτεί από την Ομοσπονδία του κλάδου να προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 26 Απρίλη και ταυτόχρονα καλεί τους συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ να προτείνουν κλιμάκωση των απεργιών για το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, με στόχο τη διασφάλιση των κεκτημένων και την περαιτέρω δυναμική διεκδίκηση για ευνοϊκότερα μέτρα υπέρ των εργαζομένων.

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ-ΑμΕΑ) με ανακοίνωσή της καλεί τους ανάπηρους, τους χρονίους πάσχοντες, τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους να συνταχθούν αγωνιστικά με το ταξικό εργατικό κίνημα, για να μην περάσει η αντιασφαλιστική λαίλαπα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ