Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην απεργία και οι εργαζόμενοι Τύπου και ΜΜΕ

Καθολικά συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την Πέμπτη 26 του Απρίλη, για το Ασφαλιστικό όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των συνεργαζόμενων Ενώσεων, Σωματείων και Ομοσπονδιών. Συμμετέχουν οι: ΠΟΕΣΥ, οι έξι Ενώσεις Συντακτών Εφημερίδων και Περιοδικού Τύπου και του Προσωπικού των εφημερίδων, ΠΟΣΠΕΡΤ, Ενωση Πρακτορείων Εφημερίδων, Ενωση Τεχνικών Τύπου, Ενωση Φωτορεπόρτερ, Ομοσπονδία Μισθωτών Βιομηχανίας Τύπου και Χάρτου, Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, Ενωση Εφημεριδοπωλών.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες με πρόσκληση της ΠΟΕΣΥ, η Συντονιστική Επιτροπή μπροστά στην κατάσταση που διαμορφώνεται με τα μέτρα διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, τονίζει ανάμεσα στα άλλα:

«Η Συντονιστική Επιτροπή όλων των οργανώσεων των εργαζομένων στο χώρο των εντύπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την έντονη και βαθιά ανησυχία του κλάδου, μετά τις αντεργατικές κυβερνητικές προτάσεις για το ασφαλιστικό που πλήττουν ευθέως τα κοινωνικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, μετατρέποντας όλους τους εργαζόμενους σε σύγχρονους ισόβιους δουλοπάροικους.

Ιδιαίτερα για το χώρο του Τύπου, οι κυβερνητικές προτάσεις είναι αυθαίρετες και καταστροφικές... Τυχόν επιβολή και εφαρμογή τους θα τινάξει στον αέρα το υπάρχον σύστημα επικουρικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Καταστροφική και, ταυτόχρονα, ληστρική είναι επίσης, η κυβερνητική επιδίωξη για αφαίρεση των πόρων, με συνέπεια την υπονόμευση της βιωσιμότητας των Ταμείων, την υποβάθμιση και κατάργηση της αυτοτέλειας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί σε αγωνιστική ετοιμότητα όλους τους εργαζόμενους στον Τύπο, για την άμεση απόσυρση των κυβερνητικών προτάσεων για το Ασφαλιστικό, με ταυτόχρονη έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για δίκαιη, ρεαλιστική και κυρίως αποτελεσματική ρύθμιση του Ασφαλιστικού, που θα οδηγήσει παραπέρα στην ανάπτυξη και όχι στην υποβάθμιση, για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ