Σάββατο 21 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Βγαίνουν και την Τρίτη στο δρόμο

Σε πικετοφορία για την Τρίτη στις 24 Απρίλη στις 10:30 π.μ. στην πλατεία Δημαρχίας και μαζική αγωνιστική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στις 26 του μήνα καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΠΟΣΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ τους συνταξιούχους.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «σήμερα βλέπουμε να σαρώνονται τα πάντα. Τα μέτρα δε θα πλήξουν μόνο τους νεότερους, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την επανάκριση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, τη μείωση των συντάξεων και άλλα. Τα μέτρα θα πλήξουν και τους σημερινούς συνταξιούχους».

Στη συνέχεια επισημαίνεται στην ανακοίνωση ότι «η κυβέρνηση αν και μιλάει για τριμερή χρηματοδότηση και διμερή στους αυτοαπασχολούμενους, στην ουσία, έχουμε σαφή αποχή του κράτους από την επιχορήγηση. Ετσι βαδίζουμε στην πλήρη ανταποδοτικότητα, καθώς τα χρέη του κράτους στα Ασφαλιστικά Ταμεία διογκώνονται συνεχώς». Και τέλος υπογραμμίζεται: «Με τη μέχρι σήμερα αντιασφαλιστική πολιτική, έχασαν μεγάλο ποσοστό από την αρχική τους σύνταξη και για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους μετατράπηκαν οι συντάξεις σε μικρά προνοιακά επιδόματα, που ζουν πολύ κάτω από το όριο φτώχειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ