Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πόδι όλη η Θεσσαλία

Αγωνιστικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά του «τρομονόμου» πραγματοποιούνται στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

- Στη Λάρισα, σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η «Δημοκρατική Συσπείρωση», ενώ χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων φορέων του νομού, στην οποία πάρθηκαν αποφάσεις για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της κινητοποίησης που θα γίνει τη μέρα έναρξης της σχετικής συζήτησης για τον «τρομονόμο» στη Βουλή. Σήμερα, επίσης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων και οργανώσεων του νομού θα συγκεντρωθούν, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο κι από εκεί θα πάνε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.

- Στο Βόλο, η συγκέντρωση - συζήτηση για τον «τρομονόμο», την οποία διοργανώνει η «Δημοκρατική Συσπείρωση» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 7 Ιούνη, στις 8.30 μ.μ. στην παραλία του Βόλου (Ηρώο). Σε ανακοίνωση - κάλεσμά της προς το λαό της Μαγνησίας, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητάει την απόσυρση του «τρομονομοθετήματος» γιατί απειλεί άμεσα θεμελιώδεις δημοκρατικές κατακτήσεις και καλεί όλους να υπογράψουν τη διακήρυξη για τις Λαϊκές Ελευθερίες.

- Στην Καρδίτσα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει το δημοκρατικό λαό του νομού, σε συγκέντρωση κατά του «τρομονόμου», σήμερα στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων. Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι «ο λόγος που ενισχύουν το κρατικό οπλοστάσιο είναι γιατί έχουν στόχο το λαϊκό κίνημα. Είναι για να εμποδίσουν την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, για να πετσοκόψουν περισσότερο τις όποιες λαϊκές ελευθερίες, που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Οι αγρότες, που κατά χιλιάδες σύρονται στα "αγροτοδικεία", ζουν στο πετσί τους αυτή την πολιτική».

- Στα Τρίκαλα, τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 8 μ.μ. στην πλατεία «Ρήγα Φεραίου», διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Τρικάλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ