Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επιχορηγούμενη «φιλανθρωπία»

Το ρεπορτάζ, του «Τύπου της Κυριακής», είχε τίτλο...«Τα περίεργα οικονομικά της φιλανθρωπίας» και αναφερόταν σε επικείμενες συναυλίες που θα δώσει το ίδρυμα της Μ. Βαρδινογιάννη, με σκοπό, όπως λέει, την ανέγερση Παιδολογικού Ογκολογικού Νοσοκομείου.

Για την πραγματοποίηση των συναυλιών, η σύζυγος του μεγαλοεπιχειρηματία που υποτίθεται πως ξεπαραδιάζεται για να επιτελέσει το «κοινωνικό της έργο», έχει ζητήσει κρατική επιχορήγηση 150 εκατομμυρίων δραχμών, έχει εξασφαλίσει άγνωστου ύψους εκατομμυρίων οικονομική ενίσχυση από τον ΟΤΕ, ενώ οπωσδήποτε θα υπάρχουν και άλλοι χορηγοί.

Ο λόγος που η... «πρέσβειρα Βαρδινογιάννη» βγαίνει στη... ζητιανιά, είναι - λέει το σχετικό ρεπορτάζ - το ιδιαίτερα υψηλό κόστος των συναυλιών. Το σχετικό ποσό φτάνει το μισό δισεκατομμύριο δραχμές, ενώ τα σχετικά έσοδα από τέτοιου είδους συναυλίες στο Ηρώδειο, είναι μικρότερα.

Με δυο λόγια, και με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται στο ρεπορτάζ, η περιβόητη «φιλανθρωπία» της συγκεκριμένης κυρίας -και προφανώς των ομοίων της - αποδεικνύεται μια φοβερή και τρομερή φούσκα. Μια πρόκληση. Μια ακόμα μπίζνα για αυτοπροβολή (μέσα από ιδιόκτητα ΜΜΕ) όλων αυτών που στολισμένοι με τις πανάκριβες φορεσιές τους κομπάζουν μπροστά στις κάμερες, για τα... ευγενικά αισθήματα που τους προκαλεί ο ανθρώπινος πόνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ