Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λίγες ώρες πριν...

Για κεκτημένη αντιΝΑΤΟική ταχύτητα κατηγόρησε το ΚΚΕ ο Ακης Τσοχατζόπουλος, χτες από τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την αντίδραση του Κόμματος για τη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας της ΝΑ Ευρώπης που ξεκινά σήμερα στην πόλη. Μάλιστα διευκρίνισε, πως πλην της Ελλάδας και της Τουρκίας καμία άλλη χώρα που συμμετέχει στη σύνοδο δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Ομως είναι σε διαδικασία προσχώρησης, και φυσικά υπό διαρκή επίβλεψη και έλεγχο, προσθέτουμε εμείς.

Μίλησε και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που το τελευταίο διάστημα φαίνεται να «παραγκωνίζεται», αφού οι ΗΠΑ για τον ανεφοδιασμό της KFOR χρησιμοποιούν το λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία, και προσπαθώντας να καθησυχάσει όσους φοβούνται πως η Θεσσαλονίκη θα πάψει να αποτελεί το ορμητήριο θανάτου της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ, δήλωσε: «Η Θεσσαλονίκη δε χάνει τη στρατηγική της σημασία στη Βαλκανική».

Κι όλα αυτά, συνέβησαν λίγες μόνο ώρες πριν η γη της Πιερίας κατακλυστεί και πάλι από Αμερικανούς πεζοναύτες που κατέλυσαν στο πεδίο βολής Λιτοχώρου, αναμένοντας εντολές δράσης και ενισχύοντας τους φόβους του λαού για τα μελλούμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ