Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές

Μαχητική απάντηση για τη δίωξη 4 μελών της ΚΝΕ με διαδήλωση την Παρασκευή στις 9.00 π.μ. έξω από τα δικαστήρια

Την ερχόμενη Παρασκευή δικάζονται στην Κυπαρισσία 4 μέλη της ΚΝΕ μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Γιαννόπουλος - μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Πελοποννήσου, Ζακύνθου - Κεφαλλονιάς, με την κατηγορία της «παράνομης αφισοκόλλησης».

Σε ανακοίνωσή του το Συμβούλιο της Περιοχής, καλεί σε μαχητική διαδήλωση έξω από τα δικαστήρια της Κυπαρισσίας, την Παρασκευή 8 Ιούνη στις 9.00 το πρωί.

Οι νέοι κομμουνιστές επισημαίνουν: «μας ήταν γνωστό ότι η ολιγαρχία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανησυχούν από τη δράση της ΚΝΕ και την άνοδο του κύρους του ΚΚΕ, σε πλατιά τμήματα της νεολαίας. Ομως από αυτό μέχρι τον πανικό που εκδηλώνει προσπαθώντας να παρεμποδίσει - με κάθε μέσο, ακόμα και δίκες - την πολιτική δραστηριότητα της οργάνωσής μας, δείχνει ότι οι στόχοι της είναι πολύ βαθύτεροι από το ανακόψει το ρεύμα στήριξης και αποδοχής του ΚΚΕ από τη νεολαία». Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι κρατικοί και άλλοι μηχανισμοί γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν εμπειρία δεκαετιών δράσης, στην πρώτη γραμμή των λαϊκών και νεολαιίστικών αγώνων και δεν πιάνουν στα μέλη μας η τρομοκρατία, οι απειλές και οι διώξεις. Οι ενέργειες αυτές έχουν στόχο να προσαρμόσουν και να συνηθίσουν το λαό και τη νεολαία να δρα μέσα σε ένα ασφυκτικό -αυταρχικό πλαίσιο νόμων και ρυθμίσεων αποδεχόμενοι την περιστολή των λαϊκών ελευθερίων και δικαιωμάτων».

Αντίθετα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μαζί με την υποταγή και τη μη αμφισβήτηση της πολιτικής του κεφαλαίου, θέλουν τη νεολαία «εγκλωβισμένη στις θεωρίες της "εικονικής πραγματικότητας" και της ναρκωπολιτικής τους» και καταλήγει: «ξέρουν ότι οι πρόσφατοι και παλιότεροι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για τα δικαιώματά τους στη μόρφωση - τη δουλιά - τη σύγχρονη δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δεν είναι φαινόμενο συγκυριακό. Γι' αυτό παίρνουν μέτρα. Ο νέος αμερικανόπνευστος "τρομονόμος" - το ν/σ για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, η ένταση της αστυνομοκρατίας, δε θα βρουν το στόχο τους.Θα απαντηθούν σθεναρά με την ένταση του συλλογικού - ενωτικού μαζικού αγώνα, της διεκδίκησης και της όξυνσης της ταξικής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ