Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Σπασμωδικές κινήσεις Αβραμόπουλου

Αλλεπάλληλες σπασμωδικές κινήσεις, που υποδηλώνουν την αμηχανία και τη δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει το εγχείρημά του, σημειώνονται το τελευταίο διάστημα από τον Δ. Αβραμόπουλο.

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, σε συνδυασμό με τις ισχνές επιδόσεις της οργανωτικής συγκρότησης του ΚΕΠ, έχουν προκαλέσει «σύγχυση στόχων και προσανατολισμού» στον Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος τα τελευταία 24ωρα αλλάζει διαρκώς θέσεις τόσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τα δύο μεγάλα κόμματα και κυρίως με τη ΝΔ, όσο και για να είναι υποψήφιος σε ένα μητροπολιτικό δήμο. Λίγο πριν αναχωρήσει χτες για τις ΗΠΑ επιχείρησε με δήλωσή του να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που έχουν προκληθεί από τις αλληλογρονθοκοπούμενες δηλώσεις του, χαρακτηρίζοντας «ύποπτα και υπογείως κατευθυνόμενα τα συντηρούμενα σενάρια περί συνεργασίας των "Ελεύθερων Πολιτών" με πολιτικά κόμματα». Ωστόσο, ήταν ο ίδιος ο Δ. Αβραμόπουλος που όταν ρωτήθηκε (από το «Εθνος της Κυριακής») αν θα εξέταζε τυχόν ξεκάθαρη πολιτική προγραμματική πρόταση συνεργασίας από πλευράς της ΝΔ και του Κ. Καραμανλή, περιορίστηκε να χαρακτηρίσει την ερώτηση «υποθετική», ενώ σε παρεμφερή ερώτηση, τόνισε ότι «η ελληνική έχει περάσει από μόνη της στη φάση συνεννόησης και διαλόγου». Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε με αντίκτυπο και στα στελέχη του κόμματός του, ο ίδιος επανήλθε για να χαρακτηρίσει απλώς «άκαιρα» τα σενάρια περί προεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ και να επαναλάβει ότι είναι κατά των προεκλογικών ή μετεκλογικών συνεργασιών «που προκαλούνται από παζαρέματα». Παράλληλα, ο Δ. Αβραμόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αν ο Δήμος Αθηναίων γίνει μητροπολιτικός δήμος, λέγοντας «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βεβαιότατα και το αποκλείω». Ομως ήταν ο ίδιος που στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» είχε δηλώσει ότι «μια τέτοια εξέλιξη (για μητροπολιτικό δήμο) θα πρέπει να προκύψει με απόφαση της κυβέρνησης. Από την ώρα που η κυβέρνηση προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, τότε θα σας πω και ποια θα είναι η δική μου θέση».

Η Ρηγίλλης αποφεύγει να σχολιάζει τις εξελίξεις στο ΚΕΠ, αλλά συνεργάτες του Κ. Καραμανλή δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για το μονοψήφιο ποσοστό που συγκεντρώνει στα γκάλοπ το κόμμα Αβραμόπουλου, αφήνοντας ταυτόχρονα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον. Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη (στον «Φλας») ότι «είναι βέβαιο, όσο τουλάχιστον φαίνεται ή τουλάχιστον καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου δεν έχει την επιτυχία που ανέμενε φαντάζομαι ο ίδιος, οι εξελίξεις είναι ανοιχτές». Υπάρχουν, επεξήγησε, πολλά σενάρια: «Ενα από αυτά είναι βεβαίως και οι συνεργασίες τις οποίες μπορεί να επιδιώξει. Είναι λογικό να πω ότι κατά τη γνώμη μου η ΝΔ βεβαίως δε θα απέκλειε μια τέτοια συνεργασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτωχότατος απολογισμός (2002-03-12 00:00:00.0)
Διαβουλεύσεις για τη δημαρχία της Αθήνας (2001-11-16 00:00:00.0)
«Μία από τα ίδια» (2001-10-04 00:00:00.0)
Συρρικνώνονται οι στόχοι Αβραμόπουλου (2001-06-21 00:00:00.0)
«Φτωχή» συνδιάσκεψη (2001-06-19 00:00:00.0)
Ανοιξε η «πόρτα εξόδου» (2001-06-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ