Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
«Φτωχή» συνδιάσκεψη

Εικόνα φτώχειας και μιζέριας εξέπεμψε η πρώτη πανελλαδική οργανωτική συνδιάσκεψη του ΚΕΠ, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο Δ. Αβραμόπουλος να τονώσει το ηθικό των μελών του κόμματός του και να πείσει ότι «έχει μέλλον».

Η προσέλευση 2.000-2.500 μελών στο ΟΑΚΑ το περασμένο Σάββατο δε στάθηκε ικανή να διασκεδάσει τις υπαρξιακές ανησυχίες των στελεχών του, ενώ κατεδείχθη ότι «νέος πολιτικός δρόμος» που επαγγέλλεται στη βάση της «συμφωνίας με τον πολίτη» πάνω στην «κοινή λογική»(!), δεν είναι παρά κακέκτυπο του «πεπατημένου» δρόμου του δικομματισμού. Ο αρχηγός του ΚΕΠ, ο οποίος προσήλθε στην αίθουσα της συνδιάσκεψης κάτω από το σύνθημα «Ηρθε ο πρόεδρος της ελεύθερης Ελλάδας»(!), μίλησε περίπου δύο ώρες, διάστημα στο οποίο επιχείρησε να πείσει κυρίως για την ειλικρίνεια των προθέσεών του, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να τους εγκαταλείψει στη «μέση του δρόμου». Αναφερόμενος στα σενάρια περί συνεργασίας με τη ΝΔ είπε ότι «δεν έχουν βάση» και επανέλαβε ότι η δημαρχιακή του διαδρομή του θα τελειώσει στο τέρμα της θητείας του. Κατά τα λοιπά, αναφέρθηκε εκτενώς στη νεοφιλελεύθερη φυσιογνωμία του κόμματός του, στο όραμά του για τη νέα Ελλάδα - «η Ελλάδα που υπάρχει μέσα μας είναι η Νέα Ελλάδα» - και στο «νέο πολιτικό Κέντρο» στα πρότυπα του Τ. Μπλερ. Το σύνθημα που κυριάρχησε από τα κάτω ήταν «Δημήτρη προχώρα, αλλάζουμε τη χώρα», ενώ ήταν φανερό ότι η πλειοψηφία των μελών προερχόταν από το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Σε συνέντευξή του στα χτεσινά «Νέα», ο Δ. Αβραμόπουλος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ θεώρησε αυτονόητη τη συμμετοχή της χώρας μας στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, με το επιχείρημα «ή συμμετέχουμε ή δε συμμετέχουμε» στο ΝΑΤΟ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ