Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διάλογο τώρα με το ΠΑΣΟΚ ζητά η Μ. Δαμανάκη

Επειτα από μακρό διάστημα σιωπής που συνέπεσε, όχι τυχαία, με τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, οι ανανεωτές του Συνασπισμού επανακάμπτουν δριμύτεροι και διά στόματος Μαρίας Δαμανάκη επαναφέρουν την πρότασή τους για άμεση έναρξη προγραμματικού διαλόγου με το ΠΑΣΟΚ!

Σε συνέντευξή της στο «Εθνος» της Κυριακής αναφέρει πως «η Αριστερά δεν μπορεί να είναι αδιάφορη στο ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο» και πως η ίδια δε συμμερίζεται απόψεις που ταυτίζουν το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ή τον Αλ Γκορ με τον Μπους, απόψεις που διακατέχουν αυτό το τμήμα της Αριστεράς που λυπήθηκε για τη νίκη του Μπλερ στη Μ. Βρετανία! Απέφυγε, βεβαίως, να τεκμηριώσει την άποψή της, πράγμα ομολογουμένως εξαιρετικά δύσκολο.

Ακολούθως, επανέλαβε το θεώρημα που ισχυρίζεται πως η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στην κεντροαριστερά και την κεντροδεξιά, για να εκτιμήσει αμέσως μετά ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και κατά συνέπεια άμεσα πρέπει να αρχίσει προγραμματικός διάλογος μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού. Εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση πως «είναι θέμα χρόνου» η έναρξή του. Οσο για τη «φθίνουσα πορεία της κυβέρνησης» την απέδωσε στην έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού και δήλωσε πως απαιτείται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο, με κοινωνική φροντίδα στην κατεύθυνση του προοδευτικού εκσυγχρονισμού!

Καλούμενη να σχολιάσει τα περί «καλού» και «κακού» ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αιτιολόγησε την εκτίμησή της, επικαλούμενη το παράδειγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Υποβιβάζοντας ένα σύνθετο ζήτημα σε επίπεδα φτηνής δημαγωγίας, ενέταξε στο «καλό» ΠΑΣΟΚ όσους ασκούν την υπάρχουσα εξωτερική πολιτική και στο «κακό» όσους βλέπουν τη λύση στην κλιμάκωση της έντασης!

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και στις δημοτικές εκλογές, λέγοντας πως πρέπει να αποτελέσουν πεδίο ευρύτερων συνεργασιών και όχι κομματικής καταγραφής, ότι η δυνατότητα συνεργασιών έπρεπε να διερευνηθεί πολιτικά και δημόσια και όχι να αποκλειστεί εκ των προτέρων, ούτε να αναζητούνται συνεργασίες στο παρασκήνιο, ενώ σημείωσε και πάλι τη διαφωνία της με τις αποφάσεις του ΣΥΝ για την εκλογική του τακτική.

Τέλος, δεν παρέλειψε να υπεραμυνθεί της πρότασης που συνυπογράφει για ελεγχόμενη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και συκοφαντώντας το πως πλειοδοτεί στην πολιτική καταστολής που εφαρμόζεται σήμερα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ