Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΙΟΣ
Θα συναντήσουν... θερμή υποδοχή

Τα «γεράκια» του ΝΑΤΟ, που αύριο θα βρεθούν στο νησί της Χίου, θα βρουν απέναντί τους, τους κατοίκους του νησιού που θα διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην εκεί παρουσία τους.

Συγκεκριμένα, πολύμορφες κινητοποιήσεις αποφάσισαν να διοργανώσουν στη Χίο μέλη μαζικών οργανώσεων το τριήμερο 20-22 του Ιούνη, περίοδο κατά την οποία στο νησί θα πραγματοποιείται ΝΑΤΟική Σύνοδος για τους εξοπλισμούς, με την παρουσία και συμμετοχή αξιωματούχων του ΝΑΤΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο του νησιού.

Την απόφαση για την πραγματοποίηση των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων πήραν από κοινού εκπρόσωποι φορέων και πολίτες της Χίου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης του νησιού.

Το φιλειρηνικό κίνημα του νησιού θα διοργανώσει συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Χανδρής», όπου θα πραγματοποιείται η σύνοδος των «γερακιών» του πολέμου. Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση φωτογραφίας από τα πρόσφατα εγκλήματα του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας.

Επίσης, οι φιλειρηνιστές θα κάνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία των «γερακιών» του θανάτου στο νησί, ενώ θα πραγματοποιήσουν και καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του ξενοδοχείου, ώστε να εκδηλωθεί με έντονο τρόπο η διαμαρτυρία του χιώτικου λαού στη ΝΑΤΟική αυτή σύναξη.

Τέλος, θα γίνουν από την Επιτροπή Ειρήνης Χίου και τους φορείς παραστάσεις στο νομάρχη, στο δήμαρχο Χίου, στο μητροπολίτη Χίου, προκειμένου οι αρχές του νησιού να απέχουν από κάθε εκδήλωση υποδοχής ή συμμετοχής σε γεύματα που τυχόν θα παραθέσουν οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ στη διάρκεια της Συνόδου τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ