Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΠ
Φτωχότατος απολογισμός

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το φτωχότατο απολογισμό ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του ΚΕΠ επιχείρησε - χωρίς επιτυχία - ο Δ. Αβραμόπουλος σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Επειδή ακριβώς ο αρχηγός του ΚΕΠ δεν είχε να επιδείξει τίποτα χειροπιαστό ούτε σε επίπεδο οργανωτικών αποτελεσμάτων ούτε σε επίπεδο πολιτικών θέσεων (όπου δε διαφοροποιείται καθόλου από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), προσπάθησε να δικαιολογήσει την πολιτική ύπαρξή του με προτάσεις - πυροτεχνήματα όπως να γίνουν άμεσα πρόωρες εκλογές ή απευθύνοντας εκκλήσεις στα ΜΜΕ να βοηθήσουν ώστε να γίνουν γνωστά τα στελέχη του κόμματός του!

Ολοφάνερη ήταν η αδυναμία του Δ. Αβραμόπουλου να πείσει για τους λόγους που θα πρέπει το ΚΕΠ να εκπροσωπηθεί στη Βουλή και «αντ' αυτού» πλειοδότησε σε νεοφιλελεύθερες προτάσεις, όπως η αλλαγή του φορολογικού συστήματος ώστε να δοθούν «κίνητρα που να ενθαρρύνουν την επιχειρηματική κοινότητα», να ιδρυθούν ιδιωτικά ΑΕΙ, να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας στην Υγεία, ενώ για το ασφαλιστικό επανέλαβε την πρόταση για «τέσσερις πυλώνες», δηλαδή «εθνική σύνταξη» - πείνας και από κει και πέρα οι ασφαλιστικές εταιρίες.

Η εξάντληση της τεχνητής και δοτής «δυναμικής» που εμφάνιζε αρχικά το κόμμα του, υποχρεώνει τον πρόεδρο του ΚΕΠ σε αναζήτηση κυβερνητικών συνεργασιών είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ. Γι' αυτό και χθες έδωσε έμφαση στο ζήτημα των συνεργασιών αφήνοντας ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών ανάλογα με «το ποιο θα είναι το μετεκλογικό σκηνικό».

Ο Δ. Αβραμόπουλος επέκρινε τον Κ. Σημίτη για ακυβερνησία(!) και του ζήτησε να προκηρύξει άμεσα εκλογές «για αποσαφήνιση του πολιτικού τοπίου». Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ λέγοντας ότι «η τακτική του ώριμου φρούτου ενέχει τον κίνδυνο όταν το φας να είναι σάπιο». Ζήτησε επίσης αλλαγή του εκλογικού νόμου προτείνοντας την καθιέρωση 200 μονοεδρικών περιφερειών και ανάδειξη των υπόλοιπων 100 βουλευτών με λίστα και «μία πιο αναλογικότερη διαδικασία», επικαλούμενος ότι αυτό το σύστημα «προαναγγέλλει τη συνεργασία που απαιτείται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ