Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δήμαρχοι αγωνιστές, όχι μάνατζερ

Την ανάγκη να ενισχυθούν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές οι δυνάμεις εκείνες που αντιστέκονται στις σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ, μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσαν χτες βράδυ οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης της Κυψέλης.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους των ΚΟΒ η Ντ. Κουλούρη, η οποία αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πιο πυκνοκατοικημένης περιοχής της Αθήνας. Προβλήματα όπως η πυκνή δόμηση, η παντελής έλλειψη ελεύθερων χώρων, χώρων αθλητισμού και αναψυχής, οι ελλείψεις σε σχολικές αίθουσες, κ.ά. Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η προσπάθεια λεηλασίας του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, του Πεδίου του Αρεως, από τον Μ. Κυριακού, η οποία αν εμποδίζεται μέχρι σήμερα αυτό οφείλεται στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, που ωστόσο θα πρέπει να ενισχυθούν άμεσα ακόμα περισσότερο.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι μια σειρά τομείς της πολιτικής που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και εφαρμόζει η κυβέρνηση περνούν μέσα από την τοπική και νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και γι' αυτόν το λόγο τα αστικά κόμματα προσπαθούν να ελέγχουν τους δήμους και τις νομαρχίες. Το ΚΚΕ, είπε, αντιστέκεται με όλες του τις δυνάμεις σε αυτήν τη λογική που θέλει την ΤΑ να αποτελεί το «μακρύ χέρι» του κράτους, για να μπαίνει στην τσέπη του εργαζόμενου. Εμείς, τόνισε, δεν είμαστε με όλους, είμαστε με τους εργάτες, τους άνεργους, τους επαγγελματοβιοτέχνες, την εργαζόμενη διανόηση, τους μετανάστες, τους νέους, τους συνταξιούχους, με όλους όσοι συνθλίβονται από την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου.

Ολοι μιλούν σήμερα για τα προβλήματα της Αθήνας, συνέχισε, προσπαθώντας να αποκρύψουν ότι για τη σημερινή απάνθρωπη πόλη που ζούμε ευθύνονται οι κυβερνήσεις της Δεξιάς και του Κέντρου και η πολιτική που ακολούθησαν και ακολουθούν τις τελευταίες δεκαετίες.

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι η ΤΑ δεν μπορεί να μένει αδρανής σε αυτήν την κατάσταση, ούτε να αποδέχεται το ρόλο που της έχουν αναθέσει, αναδιανομής της φτώχειας, αλλά για να αλλάξει αυτό θα πρέπει στις επόμενες εκλογές να στηριχτούν οι δυνάμεις εκείνες που δε θέλουν δημάρχους μάνατζερ, αλλά δημάρχους αγωνιστές, μπροστάρηδες στις λαϊκές διεκδικήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ