Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γ. Πάγκαλος υποψήφιος νομάρχης Λασιθίου

Ο Γιώργος Πάγκαλος θα είναι ο υποψήφιος νομάρχης στο Λασίθι Κρήτης, που θα στηρίξει η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ), στις εκλογές του Οκτώβρη. Η ανακήρυξη του Γ. Πάγκαλου έγινε την Κυριακή, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων μαζικών φορέων.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΑΣ για το θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο υποψήφιος νομάρχης τόνισε ότι η παράταξη παλεύει για «μια Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μαχητική, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική, υπερασπιστή της ειρήνης και σύμμαχο στους αγώνες των εργαζομένων». Συμπλήρωσε την αντίθεση της παράταξης στη μετατροπή του θεσμού σε ένα ακόμα εργαλείο προώθησης των νεοφιλελεύθερων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, η ΝΑΣ δήλωσε τη στήριξή της στους αγώνες των εμπόρων και το Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης, «για να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα», ενώ εκφράζει την αντίθεσή της στο στημένο διάλογο κυβέρνησης, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Ο Γ. Πάγκαλος είναι 56 ετών, γεννήθηκε και κατοικεί στην Κριτσά και έχει μια μακροχρόνια συνδικαλιστική δράση στην ευρύτερη περιοχή του Μεραμπέλου και του νομού Λασιθίου. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε συστηματικά τα τελευταία χρόνια, ως επικεφαλής της ΝΑΣ από τις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές. Στις τελευταίες νομαρχιακές εκλογές ήταν και πάλι υποψήφιος νομάρχης, όπως και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ