Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Νέα δίκη αγωνιστή αγρότη

Οι δίκες αγωνιστών στη Μεσσηνία φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό, καθώς μετά από αυτές των αγροτών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, άλλος ένας αγρότης οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αύριο Τετάρτη 13 Μάρτη στην Καλαμάτα.

Πρόκειται για τον Νίκο Κουρέτα, αγρότη, ο οποίος κατηγορείται με τη γνωστή και τετριμμένη κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή το 1998 συμμετείχε δραστήρια στις κινητοποιήσεις των αγροτών, πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας, όταν μαζί με άλλους συναδέλφους είχαν στήσει μπλόκο στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών - Καλαμάτας, στο ύψος του χωριού Ασπροχώματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη «νέα τρομοκρατική δίωξη» και τονίζει πως «στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών, να καταστείλει κάθε αγωνιστική διάθεση, να εκφοβίσει το λαό της υπαίθρου, «παίρνοντας τα κεφάλια» όσων αγωνίζονται. Η νέα αυτή δίκη είναι ένας ακόμα κρίκος στις δίκες που προηγήθηκαν ενάντια σε αγρότες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στο νομό. Η αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φοβάται τους επερχόμενους αγώνες που θα ξεσπάσουν, εξαιτίας της πολιτικής ξεκληρίσματος, φοβάται τη γενίκευση της αμφισβήτησης αυτής της πολιτικής από το λαό, φοβάται τη συνάντηση ευρύτερου κόσμου με την ιδεολογία και την πολιτική του ΚΚΕ».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, η ΝΕ Μεσσηνίας καλεί τον αγροτικό κόσμο και το λαό της περιοχής να υπερασπιστεί τον διωκόμενο αγρότη, δίνοντας δυναμικό «παρών» στο δικαστήριο, αλλά και να μην υποχωρήσει και να μη σταματήσει ούτε στιγμή την πάλη «για ριζικές αλλαγές στην αγροτική οικονομία, προς όφελος των φτωχών και μεσαίων αγροτών, μέσα από τις συνεπείς οργανώσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ