Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... βροχερά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΙΓΟΥΡΑ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ πυρετωδώς ο Λαλιώτης αυτές τις ημέρες. Μπόρα ήρθε, πλημμύρες είχαμε, προβλήματα στους δρόμους και στα οδοστρώματα είχαμε. Η καλύτερη του δηλαδή!

Θα μπορέσει, επομένως, με άνεση και ...εμπεριστατωμένα στοιχεία να μας αποδείξει ότι για όλα φταίνε τα έργα που ανέθεσε σε εργολάβους η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992, τα οποία δυστυχώς έκτοτε δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει η κυβέρνηση.

Διότι, ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα του πολίτη και βρίσκεται πάντα κοντά του, όταν έχει προβλήματα, κάνοντας φυσικά παραλλήλως και την πολιτική του παρέμβαση.

ΑΡΑΓΕ τα νησιά του Αιγαίου, που λόγω της απαγόρευσης του απόπλου θα μείνουν μια ή και δυο εβδομάδες αποκλεισμένα, τα σκέφτεται κανείς αυτόν τον καιρό; Διότι έτσι όπως τα έκανε ο Ανωμερίτης, μερικά εξυπηρετούνται με ...ένα δρομολόγιο την εβδομάδα. Οπότε αν αναβληθεί, καταλαβαίνετε...

Βλέπετε, δε συμφέρει τους ακτοπλόους εφοπλιστές να κάνουν αυτή την περίοδο δρομολόγια. Κι αφού δεν τους συμφέρει, κάτι ψιλολεπτομέρειες όπως η επικοινωνία ακριτικών περιοχών ...πάνε περίπατο.

ΩΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ προτάσεις διαθέτει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό σύστημα, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας. Απ' ό,τι φαίνεται βάλθηκε να επιβεβαιώσει το ρητό που λέει ότι «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

Γιατί, βέβαια, όσες προτάσεις και να διαθέτει η κυβέρνηση ...μόνο ένα στόχο έχει και αυτός είναι το τσεκούρωμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Και, ταυτόχρονα, η παράδοσή της κοινωνικής ασφάλισης -ιδιαίτερα των αποθεματικών - στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Εδώ, που τα λέμε, έτσι είναι η καπιταλιστική ζωή μας. Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν. Μόνο που είναι μονίμως οι ίδιοι. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ