Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θάνατος με ερωτηματικά στο Ναύσταθμο Κρήτης

Πολλά και αναπάντητα ερωτηματικά αφήνει το χτεσινό θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα. Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στις 9.30 το πρωί ο εργαζόμενος, στην Πλωτή Δεξαμενή Νο 1, ιδιώτης Δημήτριος Γαλάνης του Γεωργίου, ετών 23, «ανέβηκε στο υψηλότερο σημείο της δεξαμενής και προσπάθησε ενδεχομένως να πέσει στη θάλασσα αφού νωρίτερα αφαίρεσε τα ρούχα του μένοντας ημίγυμνος».

Κατά την παραπάνω κίνησή του, όπως σημειώνεται, και «στην προσπάθειά του να υπερβεί και να διέλθει από μη προσπελάσιμη περιοχή, λόγω κινδύνου υψηλής τάσης, ενεπλάκη σε καλώδια υπό υψηλή τάση και αφού προφανώς υπέστη ηλεκτροπληξία βυθίστηκε στη θάλασσα». Μετά την πτώση του αυτοδύτες του Ναυστάθμου τον ανέσυραν από τη θάλασσα και τον μετέφεραν αρχικά στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας.

Ο Δ. Γαλάνης αποτελούσε μέλος του συνεργείου ιδιώτη εργολάβου του Ναυστάθμου και πριν από το συμβάν ασχολούνταν με τον καθαρισμό του δαπέδου της δεξαμενής. Σύμφωνα με το ΓΕΝ διατάχθηκε η διενέργεια εξέτασης για τη διαπίστωση των αιτιών και των συνθηκών του συμβάντος, η οποία στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Χανίων. Σύμφωνα πάντως με πηγές του ΓΕΝ, εξετάζεται τόσο η περίπτωση της αυτοκτονίας όσο και το ενδεχόμενο αυτό που έγινε να οφείλεται σε μια «προσπάθεια επίδειξης ικανοτήτων», πάντως, αναφέρεται ότι σύμφωνα με συγγενείς του, τον τελευταίο καιρό είχε παρουσιάσει περίεργη συμπεριφορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ