Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ»
Τίμησαν τον Νίκο Καραντηνό

Τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, τον άνθρωπο που τίμησε τη μάχη με τη δημοσιογραφική πένα για τα δίκαια του λαού, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, τον βετεράνο συνάδελφό μας στο «Ριζοσπάστη», Νίκο Καραντηνό, τίμησε χτες ο Σύλλογος Φαρακλάδων «Η Εύγερος» Κεφαλλονιάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ, η οποία, παρά τη βροχή, ήταν κατάμεστη, δείγμα κι αυτό της μεγάλης εκτίμησης που απολαμβάνει ο Νίκος Καραντηνός.

Τους χαιρετισμούς άνοιξε ο Γιώργος Τσαπόγας, έφορος του Συνδέσμου Αντιστασιακών Δημοσιογράφων, ο οποίος σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Η τιμή στον Νίκο Καραντηνό αντανακλά σε όλους αυτούς, αλλά και στους πολλούς εκείνους νέους συναδέλφους, που αντιστέκονται ως λειτουργοί της έντιμης ενημέρωσης απέναντι στα κέντρα και παράκεντρα της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού». Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δ. Γκλαβάς, βαθιά συγκινημένος, σημείωσε ότι ο Νίκος Καραντηνός θα δοξάζεται και τώρα και πάντα για την προσφορά του στην Εθνική Αντίσταση, στο επάγγελμα και στην κοινωνία. Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Α. Μανωλάκος, σημείωσε ότι σέβεται βαθύτατα τον Νίκο Καραντηνό για την αγωνιστικότητά του, την τιμιότητά του, για ό,τι πρόσφερε στο δημοκρατικό κίνημα και την ΕΣΗΕΑ. Η πρώτη αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Φανή Πετραλιά, υπογράμμισε ότι του οφείλουμε τα μέγιστα, η σκέψη του και γνώμη του ήταν πάντα πυξίδα. Η γραμματέας του συλλόγου Ανθούλα Αλεξανδροπούλου - Καλογεροπούλου διάβασε το βιογραφικό του τιμώμενου και ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Π. Λυκούδη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως, όπως είπε ο Ρήγας Φεραίος, είμαστε στο εμείς και όχι στο εγώ. Σε αυτό το μήκος κύματος, βρίσκεται και ο Νίκος Καραντηνός, ο οποίος υπηρέτησε αταλάντευτα τις αρχές του για κοινωνική δικαιοσύνη. Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με ομιλία του λογοτέχνη Βασίλη Λιόγκαρη.

Παίρνοντας το λόγο, ο Νίκος Καραντηνός, εμφανώς συγκινημένος, είπε ότι τα είπαν όλα και στον υπερθετικό βαθμό, ενώ έπρεπε να ήταν πιο απλά, γιατί αυτά που γίνονται σήμερα δε γίνονται για τον Καραντηνό, αλλά για τους πρωτοπανηγυριώτες, τους συναγωνιστές μας, αυτούς που έπεσαν. Αυτοί αξίζουν τα πάντα.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη χορωδία της ΠΕΑΕΑ, τη μεικτή χορωδία του Συλλόγου «η Εύγερος», τη θεατρική ομάδα του και τη θεατρική ομάδα της Ηλιούπολης, ενώ αναγνώστηκαν δραματοποιημένα κείμενα του Ν. Καραντηνού από το «Ριζοσπάστη». Εκ μέρους του ΚΚΕ, παραβρέθηκε ο Νίκος Μπατιστάτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου. Αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση ο «Ρ» θα έχει σε επόμενο φύλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ