Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΙΤΗΣ - ΚΟΚ
Επιστολή για τους μικρομεσαίους

Το θέμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης θέτουν με κοινή επιστολή τους προς τον προεδρεύοντα πρωθυπουργό της Ισπανίας Χοσέ Μαρία Αθνάρ, οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κ. Σημίτης και της Ολλανδίας Β. Κοκ. Την επιστολή παρουσίασε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι δύο πρωθυπουργοί τονίζουν ότι «οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει να αποτελούν το κυρίαρχο μέλημα στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης επιχειρηματικής πολιτικής από την ΕΕ». Εκτιμούν ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως αυτή η παραδοχή θα αποκτήσει σάρκα και οστά και αυτό σημαίνει ότι «πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στο κεφάλαιο και τη γνώση, άρση των εμποδίων στην πρόσβαση προς την επιχειρηματική αγορά, μεταρρύθμιση του πτωχευτικού δικαίου, περιορισμός της διοικητικής γραφειοκρατίας, ενθάρρυνση της δημιουργίας δικτύων, κλπ.».

Σημειώνεται πάντως, ότι πέραν της γενικολογίας που χαρακτηρίζει την επιστολή των δύο πρωθυπουργών, ο ορισμός της μικρομεσαίας επιχείρησης στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι τελείως διαφορετικός απ' αυτόν που ισχύει στα ελληνικά δεδομένα. Ετσι το πιθανότερο είναι ότι οι περισσότερες από τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν εμπίπτουν στην πρόταση αυτή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι στη Σύνοδο της Βαρκελώνης θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην απασχόληση, στην κοινωνική προστασία και οι νέες τεχνολογίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ