Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αδιάλλακτος ο Ντενκτάς

Συνάντηση του Δ. Χριστόφια με τον υπουργό Μακεδονίας - θράκης

«Η μέχρι τώρα στάση του κ. Ντενκτάς είναι στάση η οποία κονταροχτυπιέται με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και με τις συμφωνίες υψηλού επιπέδου τις οποίες έχει ο ίδιος συμφωνήσει», σχολίασε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΑΚΕΛ, Δ. Χριστόφιας, μετά τη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο με τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Γ. Πασχαλίδη.

«Το μεγάλος μας πρόβλημα είναι οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και οι σκόπελοι που συναντούμε λόγω της αδιαλλαξίας του κ. Ντενκτάς και της Αγκυρας που στηρίζει βεβαίως τον κ. Ντενκτάς», ανέφερε ο Δ. Χριστόφιας και σχολίασε πως «η μέχρι τώρα πορεία στο διάλογο τον οποίο επιδιώκουμε εμείς από πολύ καιρό, να είναι δηλαδή διάλογος πρόσωπο με πρόσωπο απευθείας μεταξύ του Προέδρου κ. Κληρίδη και του κ. Ντενκτάς, δεν πάει όπως θέλαμε. Επιθυμία μας είναι να έχουμε λύση μέχρι τον Ιούνιο. Η δική μας η πλευρά θα προσπαθήσει».

Και κατέληξε σημειώνοντας ότι ο διεθνής παράγοντας θα πρέπει να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο. Μαζί με την ΕΕ θα πρέπει να στραφούν αποφασιστικά προς την πλευρά του κ. Ντενκτάς, να τον πιέσουν να αλλάξει στάση για να υπάρξει αίσιο τέλος το συντομότερο δυνατό στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ