Τρίτη 12 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ Α. ΤΖΕΚΗ
«Στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης»

Επιστολή του νομάρχη Κιλκίς, Θεόδωρου Παραστατίδη, στον βουλευτή του ΚΚΕ

Τη συμπαράστασή του στον βουλευτή του ΚΚΕ Αγγελο Τζέκη εκφράζει με επιστολή του ο νομάρχης Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης και δηλώνει πως είναι αντίθετος με κάθε πράξη που στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης. Ως τέτοια χαρακτηρίζει το αίτημα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κιλκίς για άρση της ασυλίας του, προκειμένου να διωχτεί, διότι μαζί με άλλους πολίτες αντιστάθηκε στη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τη χώρα μας. Θυμίζουμε ότι το αίτημα της Εισαγγελίας Κιλκίς απερρίφθη από τη Βουλή.

Σε επιστολή του προς τον Α. Τζέκη, την οποία κοινοποίησε και στον πρόεδρο της Βουλής, ο νομάρχης Κιλκίς σημειώνει:

«Η άρση ασυλίας σας, την οποία έχει ζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα γεγονότα της 15ης Απριλίου 1999, έρχεται σε αντίθεση με την κατακτημένη ελευθερία έκφρασης της άποψης και προσβάλλει την τιμή της πολιτικής γενικότερα. Γιατί αν και είναι διακριτές οι λειτουργίες των θεσμών, σε αυτές τις περιπτώσεις η πολιτική λειτουργία τίθεται υπό αίρεση και υπό όρους.

Η αντίθεση της πλειοψηφίας των Ελλήνων, όπως και η δική σας, στα όσα συνέβησαν σε βάρος του λαού της Γιουγκοσλαβίας, ήταν μια περήφανη στάση, η οποία δικαιώθηκε από την εξέλιξη των γεγονότων και από τα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα. Ηταν μια πράξη δικαιοσύνης και υπεράσπισης της δημοκρατίας. Ολοι όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις αυτές είχαν την πλήρη συμπαράσταση όλων των πολιτών του νομού και της χώρας, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές θέσεις τους.

Ως νομάρχης Κιλκίς, αλλά και ως πολίτης αυτής της χώρας αισθάνομαι την υποχρέωση, αλλά και το καθήκον να εκφράσω τη συμπαράστασή μου προς το πρόσωπό σας και τη θεσμική σας ιδιότητα και να σας κάνω γνωστό πως με βρίσκει αντίθετο κάθε πράξη που στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ