Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Αντιπολεμική εκδήλωση

Συγκέντρωση διοργανώνουν η Επιτροπή Ειρήνης Αμαλιάδας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, την Παρασκευή 8 του Ιούνη και ώρα 9.00 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Αθανασίου της πόλης. Θα μιλήσει ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Στρ. Κουνιάς και θα ακολουθήσει συναυλία.

Στην ανακοίνωσή τους, οι διοργανωτές καλούν το λαό της περιοχής να συμμετάσχει μαζικά στην εκδήλωση και τονίζουν: «Δυο χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας, η κατάσταση στη γειτονιά μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Το φιτίλι που άναψε ο διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας και φούντωσε με τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα της Βοσνίας και του Κοσσόβου, κοντεύει να βάλει φωτιά σε όλα τα Βαλκάνια».

Το σκηνικό, επισημαίνουν σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσής τους, γίνεται ακόμη πιο εφιαλτικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι κυβερνήσεις της περιοχής είναι πειθήνια όργανα του ιμπεριαλισμού και της «νέας τάξης» του. Και καταλήγουν, μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση «η ενημέρωση και η κινητοποίηση των λαών είναι επιτακτική ανάγκη. Ο αγώνας κατά των δολοφόνων δεν είναι για αύριο. Πρέπει να γίνει σήμερα και να νικήσει σήμερα. Οι καιροί δεν περιμένουν. Τώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να αναπτυχθεί ένα ρωμαλέο αντιπολεμικό Μέτωπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ