Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Εφυγε» ο Δημήτρης Αδαμίδης

Υστερα από σύντομη μάχη με την επάρατη νόσο πέθανε το περασμένο Σάββατο ο αγωνιστής της Αντίστασης Δημήτρης Αδαμίδης. Ο Δημήτρης Αδαμίδης παιδί ακόμα εντάχθηκε στις γραμμές της ΕΠΟΝ, δούλεψε για την τροφοδοσία των αντάρτικων τμημάτων της περιοχής και την περίοδο του ΔΣΕ ήταν σύνδεσμος της πόλης με τους αντάρτες στο βουνό. Μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του έμεινε σταθερός στις γραμμές και στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Το «στερνό» αντίο οι δικοί του άνθρωποι, οι φίλοι του και οι συγχωριανοί του το έδωσαν την Κυριακή στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης. Κοντά στην Παλιά Χαραυγή στο χωριό και στη γη που έζησε, αγάπησε και για δεκαετίες την έκανε «ν' ανθίζει». Ο Δημήτρης Αδαμίδης ήταν αγρότης, άνθρωπος που λάτρευε τη γη. Γενναίος μέχρι το τέλος του, στάθηκε όρθιος και αξιοπρεπής, έτσι όπως έζησε.

Στους δικούς μας και αγαπημένους μας Σοφία Αδαμίδου και Κώστα Πασακυριάκο, στη γυναίκα του Μαρίκα και στα παιδιά του Σταύρο και Μυρώδη, η Διεύθυνση, η Συντακτική Επιτροπή και το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ