Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θαυμαστής της τακτικής της ΓΣΕΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ

Εναν ένθερμο υποστηρικτή αλλά και χειροκροτητή της επιλογής της για συμμετοχή στον «κοινωνικό διάλογο» βρήκε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στο «πρόσωπο» της ηγεσίας του Συνασπισμού. Αλλωστε, χτες αμέσως μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας ο Ν. Κωνσταντόπουλος έμπλεος θαυμασμού για την πορεία «σύνεσης, συνέπειας και αποτελεσματικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος», χαιρέτισε τις «πολιτικές και κοινωνικές παρεμβάσεις του»!

Δράττοντας την ευκαιρία ο Ν. Κωνσταντόπουλος εκτόξευσε και πάλι άσφαιρα πυρά στην κυβέρνηση, ασκώντας της επιδερμική κριτική για την εμμονή της «στις ίδιες πολιτικές που δημιουργούν μεγάλα κοινωνικά ελλείμματα» και στην προσπάθειά της «να εκτονώσει τη μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια επιδιώκοντας να κερδίσει χρόνο».

Οσο για την τακτική της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία συμβάλει ακριβώς στην εκτόνωση των λαϊκών αγωνιστικών διαθέσεων, ούτε λέξη. Ισως επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί την εθνική διάσκεψη για το ασφαλιστικό που διοργανώνει η ΓΣΕΕ το Φθινόπωρο ως το επόμενο μεγάλο αγωνιστικό βήμα, σπεύδοντας να χειροκροτήσει την πρωτοβουλία.

Αναφορικά με τον «κοινωνικό διάλογο», ο Ν. Κωνσταντόπουλος πιπιλώντας τη γνωστή καραμέλα περί κακού και καλού διαλόγου, επισήμανε στην αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ «την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει ουσιαστικές προϋποθέσεις ενός ειλικρινούς διαλόγου». Αιτιολογώντας την εκτίμηση αυτή αναφέρθηκε στις ασάφειες, στις αντιφάσεις και τις διγλωσσίες που παρατηρούνται στα όσα δηλώνουν ή αποφασίζουν στελέχη και κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές πως αν αύριο αυτές οι ασάφειες λείψουν, η ηγεσία του ΣΥΝ θα σπεύσει να χειροκροτήσει την έναρξη ενός «ειλικρινούς διαλόγου», να χειροκροτήσει στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι ταξικής συνεργασίας, από το οποίο έχουν να χάσουν και μάλιστα πολλά μόνο οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ