Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή του Σπ. Κυπριανού προς την Αλ. Παπαρήγα

Τις ευχαριστίες του προς τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία χρόνια, εκφράζει ο Σπύρος Κυπριανού, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τη λήξη της θητείας του, που σηματοδοτεί και την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική δράση.

Η επιστολή του προς την Αλ. Παπαρήγα έχει ως εξής:

«Με την ευκαιρία της λήξης της θητείας της Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της δικής μου ως προέδρου του Σώματος και της αποχώρησής μου από την ενεργό πολιτική, επικοινωνώ μαζί σας για να σας εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη συνεργασία που είχαμε για τόσα χρόνια.

Η κρίσιμη και καθοριστική φάση που διέρχεται το Κυπριακό, τα διλήμματα και οι δυσκολίες που χαρακτηρίζουν όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα, επιβάλλουν τη μεγάλη αναγκαιότητα για ενότητα στόχων και σκοπών ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου.

Μεγάλη φιλοδοξία και όραμά μου παραμένει η ελευθερία και η δικαίωση της Κύπρου, η ενότητα, η εδαφική ακεραιότητά της και η αποκατάσταση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του λαού της. Μοναδικό κριτήριο εξάλλου και γνώμονας των ενεργειών μου υπήρξε πάντοτε η εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εσείς προσωπικά και το κόμμα σας θα συνεχίσετε να προσφέρετε σημαντικές υπηρεσίες για μια δίκαιη και εθνικά παραδεκτή λύση του Κυπριακού.

Σας χαιρετώ και σας εύχομαι κάθε καλό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ