Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Διαβουλεύσεις για τη δημαρχία της Αθήνας

Πυρετώδεις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Ρηγίλλης, προκειμένου να διαμορφωθεί η υποψηφιότητα για το δήμο Αθήνας. Αν και η επίσημη γραμμή είναι ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές του επόμενου έτους, το σίγουρο είναι ότι η ηγεσία του κόμματος εξετάζει όλα τα σενάρια και ενδεχόμενα και έχει ξεκινήσει βολιδοσκοπήσεις προς πολλές κατευθύνσεις.

Για το σκοπό αυτό ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τις προηγούμενες μέρες συναντήσεις τόσο με το διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου» Γ. Κύρτσο, όσο και με το διευθυντή του «Μέγκα» Ν. Χατζηνικολάου. Αν και για το αποτέλεσμα αυτών των επαφών τηρείται απόλυτη μυστικότητα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κλίνει προς την υποψηφιότητα του δεύτερου, αλλά δεν πρόκειται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα. Και αυτό γιατί από τη μια περιμένει την τελική απόφαση της Ντ. Μπακογιάννη, η υποψηφιότητα της οποίας δεν πρόκειται να αμφισβητηθεί από κανέναν εάν το αποφασίσει, και από την άλλη παρακολουθεί τις αντίστοιχες κινήσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Η Ντ. Μπακογιάννη έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της στις αρχές του επόμενου χρόνου, αν και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τις έχει πάρει και μάλιστα τις έχει θέσει υπόψη του Κ. Καραμανλή.

Ταυτόχρονα η Ρηγίλλης κινείται και προς την κατεύθυνση της «εξουδετέρωσης» μιας υποψηφιότητας από το χώρο του ΚΕΠ του Δ. Αβραμόπουλου, αλλά ο τελευταίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το αν θα κατεβάσει υποψήφιο για τη δημαρχία της Αθήνας ή αν θα συνεργαστεί με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ