Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικός παλλαϊκός γιορτασμός

Αύριο στις 6.00 μ.μ. η πορεία στο αμερικάνικο προξενείο

Παλλαϊκό χαρακτήρα αναμένεται να πάρει στη Θεσσαλονίκη ο φετινός γιορτασμός της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία προετοιμάζουν τη μαζική συμμετοχή τους στην αυριανή μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. από το χώρο του Πολυτεχνείου και θα κατευθυνθεί στο αμερικάνικο προξενείο. Η ΦΕΑΠΘ και 22 Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε προσυγκέντρωση στις 5 μ.μ. στην Πλατεία Χημείου, προκειμένου να συμμετέχουν συγκροτημένα στη μεγάλη διαδήλωση. Καλούν τους φοιτητές να βαδίσουν ανυπόταχτα στο δρόμο του Νοέμβρη, να πουν «όχι» στον πόλεμο και να απαιτήσουν απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς.

Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή, στις 11 το πρωί, οι πολιτικοί, συνδικαλιστικοί, κοινωνικοί και άλλοι μαζικοί φορείς της πόλης θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο στο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Τις φετινές εκδηλώσεις γιορτασμού του Πολυτεχνείου διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων - Εξορισθέντων Αγωνιστών '67-'74 και η Φοιτητική Ενωση ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ.

Σε άλλες πόλεις

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες σ' ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα για τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σήμερα στη Βέροια στις 7 μ.μ., στο πάρκο Εληάς, οργανώνεται αντιπολεμικό συλλαλητήριο με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη.

Στα Γιαννιτσά σήμερα στις 12 το μεσημέρι, με πρωτοβουλία του Δήμου Γιαννιτσών, θα γίνει κατάθεση στεφανιών στον ομαδικό τάφο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Αύριο Σάββατο, συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται:

Στην Κοζάνη από Επιτροπή Μαζικών Φορέων και θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Στην Πτολεμαΐδα στις 4 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων.

Στο Κιλκίς στις 12 το μεσημέρι η ΝΕ του ΚΚΕ και η οργάνωση της ΚΝΕ θα καταθέσουν στεφάνια στο Ηρώον, στο Δημοτικό Πάρκο.

Στη Εδεσσα η τιμητική εκδήλωση γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην Κατερίνη η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Συντριβάνι και πορεία προς την πλατεία.

Στις Σέρρες στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Οργανώνεται από τους Σπουδαστικούς Συλλόγους με συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Στην Καβάλα η εκδήλωση οργανώνεται από την Αντιπολεμική Επιτροπή Φορέων στις 4.30 μ.μ. στο μνημείο Καπνεργάτη στην ομώνυμη πλατεία.

Στη Δράμα στις 11 π.μ. στο μνημείο 17ης Νοέμβρη στο Δημοτικό Κήπο θα γίνει τιμητική εκδήλωση από το Δήμο Δράμας.

Στην Κομοτηνή στις 5 μ.μ. οργανώνεται από τη Γραμματεία του Φόρουμ Ειρήνης συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της Νομικής Σχολής και της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Ηρώον και κατάθεση στεφανιών.

Στην Αλεξανδρούπολη στις 4.30 μ.μ. οργανώνεται από την Αντιπολεμική Επιτροπή συγκέντρωση μπροστά στο Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ