Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
Οι λαοί μπορούν να νικήσουν

Πετυχημένη η χτεσινή εκδήλωση του φιλειρηνικού κινήματος

Οι λαοί μπορούν και πρέπει να νικήσουν. Με το συντονισμένο αγώνα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος μπορεί να ανατραπεί η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Το μήνυμα αυτό στάλθηκε χτες το απόγευμα από τον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Αντιπολεμική Κίνηση Αθήνας.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος της ΠΕΔΥΕ Κ. Κορτζίδης, τόνισε ότι ο παγκόσμιος τρομοκράτης των λαών, ο ιμπεριαλισμός, δεν έχει αφήσει μεριά της Γης που να μην την έχει ματώσει, ενώ επισήμανε ότι τα κινήματα ειρήνης, οι αντιπολεμικές κινήσεις, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μαζί με όλο το λαό ενάντια στον βάρβαρο πόλεμο. Αμέσως μετά κάλεσε τους παρευρισκόμενους να κρατήσουν ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Πολυτεχνείου.

«Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν αποτελεί έκφραση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού», τόνισε στη συνέχεια ο πρέσβης ε.τ. Θέμος Στοφορόπουλος, χαρακτηρίζοντας συγχρόνως τις επιθέσεις στο Αφγανιστάν, όπως και στο Ιράν και τη Γιουγκοσλαβία, παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αφού έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή των ιμπεριαλιστικών επιδρομών, επισήμανε ότι το χτύπημα της 11ης Σεπτέμβρη αποτέλεσε «άλλοθι» γι' αυτά που επιδίωκε ο ιμπεριαλισμός στο Αφγανιστάν και ότι ο «παράνομος πόλεμος» που εξαπόλυσε γίνεται καθαρά για γεωπολιτικούς αλλά και οικονομικούς λόγους, δηλαδή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο.

Στη συνέχεια η Δέσποινα Μαχαιροπούλου, εκπρόσωπος της ΝΔΕ, τόνισε ότι κοινός παρονομαστής του αντιδικτατορικού αγώνα πριν 28 χρόνια αλλά και σήμερα είναι ο ιμπεριαλισμός, ενώ κάλεσε σε αδιάκοπο και συνεχή αγώνα για να κερδηθεί το «στοίχημα» που έχει βάλει η σημερινή νέα γενιά και δεν είναι τίποτε άλλο από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων για μόρφωση, ειρήνη, δημοκρατικά δικαιώματα, εθνική ανεξαρτησία.

Την προσπάθεια ενσωμάτωσης των νέων στο μισθοφορικό στρατό αλλά και την προπαγάνδα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση προκειμένου να καταταγούν σ' αυτόν, κατήγγειλε στη συνέχεια ένας στρατευμένος, ο Γιώργος, καλώντας όλους μέσα από τους αγώνες να μην επιτρέψουν κανένας Ελληνας φαντάρος να βγει έξω από τα σύνορα.

Για τα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία αλλά και την παγκόσμια οικονομική κρίση έκανε λόγο ο Νίκος Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, επισημαίνοντας ότι αιτία για το βρώμικο πόλεμο των Αμερικανών ενάντια του αφγανικού λαού, που έχει ως πρόσχημα την τρομοκρατία, είναι η καταλήστευση όλων των αποθεμάτων των ενεργειακών πόρων που υπάρχουν στη χώρα αυτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ