Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ - 28 ΧΡΟΝΙΑ
ΚΝΕ
Ελπιδοφόρα ανταπόκριση των φοιτητών

Για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η ΚΝΕ προς τιμήν της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, απλώνονται ταυτόχρονα σε όλα τα πανεπιστήμια και τις σχολές της Αθήνας και, όπως εκτιμούν τα στελέχη της Οργάνωσης Σπουδάζουσας, όλη αυτή η δραστηριότητά της φέρνει θετικά κι ελπιδοφόρα για το μέλλον αποτελέσματα.

Αυτές οι εκδηλώσεις της ΚΝΕ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν στόχο την ανάδειξη της επικαιρότητας των μηνυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη, ιδιαίτερα σήμερα που μαίνεται ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και, στο όνομα αυτού, ξεθεμελιώνονται μέσω των τρομονόμων τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα λαού και νεολαίας. Ετσι, οι εκδηλώσεις μέσα στις σχολές αποτελούν συνέχεια της αντιιμπεριαλιστικής δράσης της ΚΝΕ και ταυτόχρονα κάλεσμα συστράτευσης προς φοιτητές - σπουδαστές και συσπείρωσης στις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Απέναντι σ' όλα αυτά η ανταπόκριση των νέων είναι θετική.

Η απήχηση που έχει το κάλεσμα της ΚΝΕ αποτελεί και απάντηση στις χρόνιες προσπάθειες διαστρέβλωσης, συρρίκνωσης ή αποσιώπησης της κορυφαίας στιγμής του αντιδικτατορικού αγώνα, που υπήρξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το Πολυτεχνείο παραμένει ζωντανό στις νεανικές συνειδήσεις, τα οράματα εκείνης της εξέγερσης συνεχίζουν να συγκινούν και να εμπνέουν τη νέα γενιά. «Δύσκολα συναντάς φοιτητή που δεν έχει προγραμματίσει να περάσει από τον ιστορικό χώρο του εορτασμού μέσα στο τριήμερο για να αφήσει έστω ένα λουλούδι», μας λένε τα στελέχη της Σπουδάζουσας. Παράλληλα εντοπίζουν τη διάθεση των φοιτητών να συμμετάσχουν και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία του Σαββάτου, με τα μπλοκ της ΚΝΕ, δείχνοντας μ' αυτό τον τρόπο και την εμπιστοσύνη τους στην Οργάνωση, αναγνωρίζοντας τον πρωτοπόρο ρόλο της.

Μέσα σ' αυτό το αγωνιστικό κλίμα που διαμορφώνεται στις σχολές, είναι αρκετοί οι φοιτητές που συσπειρώνονται στα σχήματα της Πανσπουδαστικής και άλλοι που κάνουν το βήμα να ενταχθούν στις γραμμές της ΚΝΕ. Απ' όλη αυτή τη δραστηριότητα των μελών της ΚΝΕ, από τις συζητήσεις τους και τις καθημερινές επαφές τους με τις μάζες των φοιτητών, αναδεικνύεται η ανάγκη και η δυνατότητα συνολικής αντιπαράθεσης με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Ετσι φτάνουν σε ακόμα περισσότερους νέους - και το σημαντικότερο: πείθουν - οι θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ για το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης.

Οι φοιτητές, πιο εύκολα απ' ό,τι παλιότερα, αναγνωρίζουν ότι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί (ΝΑΤΟ, ΕΕ) δρουν εναντίον των λαϊκών συμφερόντων και η συζήτηση μετατίθεται στο «κατά πόσο μπορούμε να τους σταματήσουμε». Σ' αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό απαντούν οι δυνάμεις της ΚΝΕ με τα διδάγματα και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου, που απέδειξε ότι πραγματικά ΜΠΟΡΟΥΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ