Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ
Παρατείνουν τις προθεσμίες λόγω απροθυμίας

Η απροθυμία των νέων να δηλώσουν συμμετοχή στο επαγγελματικό - μισθοφορικό σώμα που συγκροτείται στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις προβληματίζει την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που προσανατολίζεται στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σε πρώτη φάση προσανατολίζεται στην παράταση μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και κατάθεσης των δικαιολογητικών από αυτούς οι οποίοι επιθυμούν να προσληφθούν ως επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ) στο Στρατό Ξηράς.

Την προαναγγελία έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Λ. Αποστολίδης, στη διάρκεια συνέντευξής του στη ΝΕΤ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι τα κενά που θα υπάρξουν θα καλυφθούν από τους ήδη υπηρετούντες εθελοντές οπλίτες. Σημειώνεται ότι έχουν προκηρυχτεί περίπου 4.500 θέσεις ΕΠΟΠ για το Στρατό Ξηράς και η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών λήγει στις 20 Νοέμβρη. Οι δε αιτήσεις που είχαν κατατεθεί μέχρι την Τετάρτη 14 Νοέμβρη ήταν μόνο 1.800. Στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν προκηρυχτεί 650 θέσεις και στην Πολεμική Αεροπορία θα προσληφθούν επίσης 650, όπου μπορούν αντίστοιχα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι τις 14 και 11 Δεκέμβρη.

Την ίδια ώρα εξετάζεται η λήψη σειράς μέτρων για να ξεμπλοκάρει η προσέλευση υποψηφίων ΕΠΟΠ. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και νομοθετική ρύθμιση που θα τροποποιεί τον υπάρχοντα νόμο, ώστε να είναι δυνατή και η πρόσληψη ως ΕΠΟΠ ακόμα και νέων που δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεων. Επίσης θα υπάρχει και ρύθμιση με βάση την οποία όσοι επιθυμούν να μονιμοποιηθούν μετά τα 10 χρόνια, αυτό θα γίνεται χωρίς εξετάσεις. Ακόμα θα γίνεται ενιαία - σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία - η προκήρυξη θέσεων ώστε οι πλεονάζοντες στο Ναυτικό και την Αεροπορία να οδηγούνται στο Στρατό Ξηράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ