Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΣΕΑ
Πολεμικά ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με θύμα και την Ελλάδα

Αποφάσισε χτες το ΚΥΣΕΑ για τα θέματα που αφορούν στη «συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο κατά της διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας! Η ελληνική κυβέρνηση ανήγγειλε τις εγκληματικές επιλογές της: Θα στείλει άμεσα πλοίο στον Αραβικό Κόλπο, θα στείλει δυνάμεις στο Κόσσοβο για να διευκολύνει τις ΗΠΑ να μεταφέρουν στρατό στη Μ. Ανατολή, θα στείλει μεταγωγικά αεροπλάνα στο Αφγανιστάν...

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση ακόμα και στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Π. Κρητικός, επισημαίνοντας ότι η μόνη χώρα, στην οποία αποστολές ενόπλων δυνάμεων στο εξωτερικό δεν τίθενται υπό την έγκριση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, είναι η Ελλάδα!

Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ούτε τελείωσε, ούτε θα τελειώσει εύκολα, άλλωστε οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν μιλήσει ότι θα προχωρήσουν σε ευρύτερη κλιμάκωση, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την Κεφαλονιά όπου περιοδεύει. Η ελληνική κυβέρνηση προθυμότατα συμμετέχει στο σχέδιο των Αμερικάνων να ανοίξουν το μέτωπο του Κόλπου. Θεωρούμε εγκληματικές τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης, επισήμανε η Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ