Σάββατο 9 Μάη 2020 - Κυριακή 10 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Στάθης ΔΡΟΓΩΣΗΣ

Τραγουδοποιός, γγ του Σωματείου ΜΕΤΡΟΝ

Το σωματείο μας ήταν το πρώτο σωματείο που φτιάχτηκε στην Ελλάδα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των συνθετών και των στιχουργών σε μια εποχή πριν διαλυθεί το πνευματικό δικαίωμα, λόγω του σκανδάλου της ΑΕΠΙ. Εμείς, λοιπόν, είμαστε σε κρίση πριν από την υγειονομική κρίση. Υπάρχουν εκατοντάδες μέλη μας, αλλά και μέλη γενικά των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) που υποφέρουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι στιχουργοί, που είναι στα όρια της φτώχειας ή μέσα στη φτώχεια, διότι είχαν πέσει ούτως ή άλλως τα έσοδα των ΟΣΔ και τώρα με την υγειονομική κρίση που έκλεισε η εστίαση - και καλώς έκλεισε - έπεσαν κι άλλο τα έσοδα. Οι φτωχοί στιχουργοί δεν έχουν τίποτα άλλο για να κρατηθούν. Και βλέπεις ανθρώπους καταξιωμένους με χιλιάδες τραγούδια, που πραγματικά ζουν με δανεικά.

Ενα λοιπόν είναι αυτό το ζήτημα. Πρέπει η πολιτεία να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους, γιατί κάποιοι που έχουν κλείσει τα μπλοκάκια δεν παίρνουν καν το επίδομα των 800 ευρώ ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Το πρώτο μέλημα είναι οι άνθρωποι που είναι στιχουργοί, το έργο τους είναι δημοσιευμένο και έχουν κλείσει τα μπλοκάκια να ενταχθούν στα μέτρα.

Να ενισχυθεί το ελληνικό ρεπερτόριο στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Τα μόνα έσοδα, με κλειστή την εστίαση, είναι από εκεί.

Να δώσει η πολιτεία έκτακτη ενίσχυση στους ΟΣΔ για να κάνουμε έκτακτη διανομή και εμείς στα πιο αδύναμα μέλη μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ