Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους...

Με κεντρικό αίτημα «Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής - Οχι άλλα εγκλήματα» κλιμακώνουν την πάλη τους οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής

Από παλιότερη κινητοποίηση

INTIME NEWS

Από παλιότερη κινητοποίηση
Μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή 5 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στη συμβολή των λεωφ. Φυλής και Θηβών προγραμματίζουν οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής, κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια σε παλιές και νέες χωματερές. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και την Νατάσσα Μποφίλιου.

Σύνθημα και αυτής της κινητοποίησης, που παίρνει τη σκυτάλη από δεκάδες αγωνιστικές παρεμβάσεις των τελευταίων μηνών, είναι: «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής - Οχι άλλα εγκλήματα στην Αττική».

Οπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους τα σωματεία και οι φορείς που συντονίζουν τη δράση τους, διεκδικώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ Φυλής και να μη δημιουργηθεί νέα χωματερή δίπλα στην ήδη υπάρχουσα, «τα πράσινα κέρδη μάς μαυρίζουν τη ζωή». Σημειώνουν ότι με το πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο της ΝΔ «ενισχύεται και νομικά η δυνατότητα της ολοκληρωτικής εκχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων στον ιδιωτικό τομέα». Και τονίζουν: «Δεν ξεχνάμε ότι από κοινού Πατούλης (ΝΔ) - Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) μέσα στο κατακαλόκαιρο του 2019 αποφάσισαν στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία 3ουΧΥΤΑ στη Φυλή. Δεν ξεχνάμε ότι με τις ψήφους των παρατάξεων Πατούλη - Δούρου και τη σύμπραξη του Τζήμερου επικύρωσαν αυτήν την απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τον Οκτώβρη του 2019».

Με τη σύμπραξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται το έγκλημα της χωματερής στη Φυλή

Eurokinissi

Με τη σύμπραξη ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνεται το έγκλημα της χωματερής στη Φυλή
Σχολιάζοντας μάλιστα «το πιο σύντομο ανέκδοτο» της περιφερειακής αρχής, αυτό του «Ετους ανακύκλωσης», όπως έχει βαφτίσει το 2020, σημειώνουν ότι αποτελεί πρόκληση, «την ίδια στιγμή που με το "μαχαίρι στο λαιμό" του λαού δημιουργούν νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή και προωθούν τους απαράδεκτους σχεδιασμούς για καύση των απορριμμάτων. Καλούν το λαό να διαλέξει με ποιον τρόπο θα υποβαθμίσει τη ζωή και την υγεία του θέτοντας το ψεύτικο δίλημμα: Χωματερές ή καύση. Μάλιστα, πολλά ερωτήματα προκαλεί εύλογα το γεγονός ότι επιχειρείται να μετατραπούν σε Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, χώροι που βρίσκονται σε δήμους που είναι όμοροι της χωματερής, όπως στους Αγίους Αναργύρους και την Πετρούπολη».

«Τώρα είναι ώρα για αγώνα, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Οπως με τον αγώνα μας ακυρώσαμε τα σχέδιά τους να μετατρέψουν σε χωματερές ανενεργά λατομεία, έτσι θα ακυρώσουμε και τα υπόλοιπα», αναφέρεται στο κάλεσμα μεταξύ άλλων.

Ο «Ριζοσπάστης» φιλοξενεί σήμερα δηλώσεις στήριξης της κινητοποίησης από στελέχη του μαζικού κινήματος για τον μεγάλο αγώνα ενάντια στις χωματερές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ