Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Κλιμακώνεται η πάλη στα νησιά των Κυκλάδων ενάντια στα αιολικά πάρκα

Από την πρόσφατη μαζική κινητοποίηση στην Τήνο
Από την πρόσφατη μαζική κινητοποίηση στην Τήνο
Στο πόδι είναι εδώ και βδομάδες ο λαός της Τήνου, αποφασισμένος να προστατέψει το περιβάλλον του τόπου και την ίδια του τη ζωή. Με διαρκείς κινητοποιήσεις, που αντιμετώπισαν την άγρια κρατική καταστολή, έχει καταφέρει να εμποδίσει την πρόοδο των εργασιών για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Τώρα οργανώνεται νέα κινητοποίηση, την Κυριακή 31 Μάη, στις 12 μ., στο Πασακρωτήρι, από φορείς του νησιού.

Καλώντας σε μαζική συμμετοχή, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θυμίζει την απρόκλητη βία που ασκήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, με εντολή της κυβέρνησης, για να προστατευθούν τα συμφέροντα του επενδυτή, που είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις και τραυματισμούς διαδηλωτών. Σημειώνει ότι «το σταμάτημα των έργων, η αποχώρηση των δυνάμεων καταστολής από το νησί και η απελευθέρωση των συλληφθέντων συμπολιτών μας είναι αποτέλεσμα της λαϊκής κινητοποίησης. Αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια του αγώνα μας, στη φάση που κυβέρνηση - ΕΕ - κόμματα του κεφαλαίου είναι αποφασισμένα να κλιμακώσουν τα σχέδια εγκατάστασης αιολικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα. Ο αγώνας μας δείχνει ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, που στοχεύει στην υπεράσπιση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την οριστική ανάκληση των αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά μας. Λέμε "όχι" στην πολιτική που αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον».

Κινητοποίηση την Κυριακή 31 Μάη, στις 12 μ., στην παραλία στην Παροικιά θα πραγματοποιήσουν και οι κάτοικοι της γειτονικής Πάρου, στην οποία καλεί η Δημοτική Επιτροπή ενάντια στις ανεμογεννήτριες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνει κάλεσμα ξεσηκωμού και στους κατοίκους της Ανδρου και της Νάξου, ώστε να σταλεί ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα. Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της, «εδώ και χρόνια ξεκινήσαμε τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του τόπου μας». «Ξεσηκωθήκαμε, οργανωθήκαμε, αντισταθήκαμε και διεκδικήσαμε την ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον τόπο μας. Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε τον τόπο μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ