Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Γιώργος Τασιόπουλος

Δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λιοσίων

Εξι δεκαετίες είναι πολλές. Η χωματερή όλα αυτά τα χρόνια δηλητηριάζει τις ζωές μας. Η υγεία των πολιτών στις γειτονιές της Δυτικής Αθήνας επιβαρύνθηκε ανεπανόρθωτα.

Κι όμως, το περιβαλλοντικό έγκλημα συνεχίζεται με την επέκταση της χωματερής! Κεντρική και τοπική εξουσία συνεχίζουν, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών της Δυτικής Αττικής, την περιβαλλοντοκτόνο πολιτική της. Σφιχταγκαλιασμένοι οι υπεύθυνοι πολιτικοί με τα επιχειρηματικά ιδιωτικά συμφέροντα ακυρώνουν τους προεκλογικούς τους όρκους και δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις για το μέλλον.

Για δεκαετίες η πολιτική όσων διαχειρίστηκαν το ζήτημα της χωματερής, πέρα από την υποβάθμιση και καταστροφή της φύσης, αποτέλεσε αποδεδειγμένα υγειονομικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων και τεράστιο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο με πολλές άλλες ηθικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η ρατσιστική, ταξική πολιτική των κομμάτων της εξουσίας σε βάρος των εργατογειτονιών της Δυτικής Αθήνας είναι μια τεράστια πρόκληση που παραμένει ατιμώρητη και συνεχίζεται, αδιαφορώντας για την οικολογική καταστροφή, την ανθρώπινη υγεία, την ιστορία του αρχαίου οικισμού και του αρχαίου φρουρίου της Φυλής.

Είναι ανάγκη σήμερα ο λαός της Δυτικής Αθήνας με τους δικούς του αγώνες να επιβάλει το κλείσιμο της χωματερής.

Στις 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας στις 7 μ.μ. θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Θηβών και Φυλής ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς κυβέρνησης - Περιφέρειας για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και για να απαιτήσουν το άμεσο κλείσιμο της υπάρχουσας χωματερής.

Δάσκαλοι, μαθητές, γονείς ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ας κινητοποιηθούμε για να επιβάλουμε το δίκιο υπερασπιζόμενοι την προσωπική μας αξιοπρέπεια, τη φύση και την Ιστορία του τόπου.

Ας μην επιτρέψουμε τη συνέχεια του εγκλήματος, ας μην αδιαφορήσουμε. Να κινητοποιηθούμε ως δάσκαλοι, ως γονείς και κάτοικοι. Ας αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες απέναντι στον εαυτό μας και τα παιδιά μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ