Σάββατο 30 Μάη 2020 - Κυριακή 31 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η «πράσινη ανάπτυξη» αποδεικνύεται κατάμαυρη για το λαό

Μέρα δράσης των εργαζομένων στους δήμους η 5η Ιούνη, ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων

Να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, καλεί τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. Με το κάλεσμά του αναλύει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του πρόσφατου αντιπεριβαλλοντικού νόμου της ΝΔ, που «στρέφεται ενάντια στην υγεία και τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων». Τονίζει άλλωστε ότι ο νόμος αυτός έχει ξεχωριστό κεφάλαιο για τη διαχείριση των αποβλήτων, που θα πλήξει και τα δικαιώματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αφού μεταξύ άλλων ενισχύεται η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής. Ενώ, με το άρθρο 92, «νομιμοποιούνται 25 θέσεις για την "προσωρινή" λειτουργία Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε 22 δήμους της Αττικής που όλοι λειτουργούν χωρίς καμία άδεια, κατά παράβαση των χρήσεων γης, συχνά μέσα ή δίπλα σε αμαξοστάσια, σε βάρος του περιβάλλοντος, της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων των γύρω οικισμών, ενώ οι περισσότεροι έχουν μεταλλαχθεί σε τοπικές χωματερές». Επίσης, η «διεκπεραίωση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης θα γίνεται από ιδιώτες "Πιστοποιημένους αξιολογητές" με τις δημόσιες Υπηρεσίες να περιορίζονται τελικά σε ρόλο διακινητή των αποφάσεων των πολιτικών προϊσταμένων τους, στο δρόμο που χάραξε η αντίστοιχη νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Η δήθεν πράσινη ανάπτυξη αποδεικνύεται κατάμαυρη», υπογραμμίζει το Συνδικάτο, προσθέτοντας ότι «κερδισμένοι είναι οι επενδυτές» και «χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι και οι δημότες».

Απέναντι στις εξελίξεις αυτές, το Συνδικάτο καλεί τα σωματεία εργαζομένων στους δήμους της Αττικής, την Παρασκευή 5 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, να αναπτύξουν δράσεις ενημέρωσης, να συντονίσουν τη δράση τους με τους συλλόγους και τους φορείς των δήμων, «να δώσουμε από κοινού αγωνιστική απάντηση στις πολιτικές που υποθηκεύουν το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Να μείνουν στα χαρτιά οι σχεδιασμοί κυβέρνησης και δημοτικών αρχών, που στρέφονται ενάντια στην εργασία και την υγεία μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ