Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους»

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα με συσκέψεις και άλλες πρωτοβουλίες

Πειραιάς
Πειραιάς
Συνεχίζεται η πλατιά εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο λαό, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους» και με βάση το σχετικό φυλλάδιο που κυκλοφόρησε το Κόμμα. Καθημερινά πραγματοποιούνται συσκέψεις, εξορμήσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με τη συζήτηση να επικεντρώνει στις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου, στις θέσεις του Κόμματος και στο κάλεσμα που απευθύνει για οργάνωση της πάλης για να μη ματώσουν ξανά οι εργαζόμενοι για να σωθεί η καπιταλιστική κερδοφορία.

Στον Πειραιά

Σε μια τέτοια σύσκεψη μίλησε την περασμένη Τετάρτη στο Β' Διαμέρισμα του Πειραιά ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του Κόμματος την περίοδο του εγκλεισμού, αναδεικνύοντας ότι με την «οργανωμένη απειθαρχία» που κατάφερε να επιδείξει έδωσε ώθηση σε μια σειρά από σημαντικές κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα την Πρωτομαγιά. Στάθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τη στήριξη που της παρέχει ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μια «πολιτική που αυξάνει την ανεργία, χτυπά τις ΣΣΕ και "ελαστικοποιεί" τις εργασιακές σχέσεις». Αναφέρθηκε επίσης στον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενώ μιλώντας για τη διαπάλη που οξύνεται στον Πειραιά γύρω από τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της ΟΛΠ ΑΕ (COSCO), που τσακίζουν εργατικά δικαιώματα και υποβαθμίζουν συνολικά τη ζωή των εργαζομένων, ανέδειξε την επιζήμια στάση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όπου συναντιούνται δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και του οπορτουνισμού ενάντια στην ταξική γραμμή του ΠΑΜΕ.

Πολίχνη
Πολίχνη
Ο ομιλητής στάθηκε στις συνέπειες από τη νέα καπιταλιστική κρίση και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που οξύνονται, αναλύοντας τις θέσεις του Κόμματος γύρω από την τουρκική προκλητικότητα και τα επικίνδυνα παζάρια στην περιοχή, με την εμπλοκή των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ. Ανέδειξε ότι οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ, την επικαιρότητα του συνθήματος «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», την ανάγκη να οργανωθεί η πάλη με προοπτική την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού, που εκθέτει τους λαούς σε ανυπολόγιστους κινδύνους, που γεννά φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Στη Θεσσαλονίκη

Τον άλλο δρόμο που προβάλλει το ΚΚΕ και οδηγεί στην έξοδο από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, παρουσίασε σε σύσκεψη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η ομιλήτρια αναφέρθηκε αναλυτικά στην πλούσια αγωνιστική δραστηριότητα που αναπτύσσεται από εργατικά σωματεία και άλλους μαζικούς φορείς για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, καλώντας σε κλιμάκωση αυτής της δράσης: «Ο καθένας ας πάρει τη θέση του στον αγώνα. Ας γραφτεί στο σωματείο του, ας δράσει μέσα στον σύλλογο γονέων, στον σύλλογο γυναικών, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν και εν μέσω πανδημίας οι μαζικοί φορείς στη Δυτική Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο με τη ρύπανση των "ΕΛΠΕ", εδώ με την καύση των σκουπιδιών στην "ΤΙΤΑΝ". Εμείς εδώ θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Εδώ θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό». Αναφερόμενη στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, στην επικαιρότητα του σοσιαλισμού, υπογράμμισε ότι το Κόμμα παλεύει για «μια ανάπτυξη που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, που θα παίρνει όλα τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και θα αξιοποιεί τον ορυκτό πλούτο, τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνατότητες για να ικανοποιούνται οι πραγματικές ανάγκες του λαού». Και πρόσθεσε: «Ο κορονοϊός θα γιατρευτεί σε μια πορεία. Ο καπιταλισμός, όμως, είναι αθεράπευτος ιός και θα βασανίζει την ανθρωπότητα, με φτώχεια και ανεργία, με πολέμους και καταστροφές. Αυτό μέχρι να αποφασίσουν οι λαοί να βγουν στο προσκήνιο. Και γι' αυτό λέμε ότι μόνη επίκαιρη και ρεαλιστική λύση είναι ο σοσιαλισμός.

Ετσι συνεχίζουμε και την επόμενη μέρα. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει και το δίλημμα έχει τεθεί αντικειμενικά. `Η ο λαός θα χάσει ή το κεφάλαιο. Στο χέρι μας είναι να βγει ο λαός νικητής».

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Η ΤΟ Κατασκευών Αττικής καλεί σε συσκέψεις: Στις 7 μ.μ., στη Νέα Ιωνία (πεζόδρομος Πατριάρχου Ιωακείμ), με ομιλητή τον Γιάννη Τασιούλα, μέλος της ΚΕ. Στις 7 μ.μ., σε σύσκεψη στον Αγ. Δημήτριο (πλατεία Αλέκου Παναγούλη), με ομιλητή τον Πέτρο Μαρκομιχάλη, μέλος του Γραφείου της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 12 μ. ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής, θα επισκεφτεί το εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine» στη Λυκόβρυση για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη Λάρισα, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στη ΔΕΥΑΛ και στο 6ο Λύκειο - 6ο Γυμνάσιο.

-- Στη Δυτ. Θεσσαλονίκη, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στο εργοτάξιο του δήμου Χαλκηδόνας, στους εργαζόμενους στις τράπεζες των Αμπελοκήπων, σε επισιτιστικά καταστήματα των Συκεών και στην Ευκαρπία.

-- Στη Δράμα, στις 10 π.μ., περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στο Δασαρχείο, με τον Γιώργο Πυργελή, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης.

-- Περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στην αγορά της Αλεξάνδρειας, με τον Σωτήρη Κουτζιαμπασόπουλο, μέλος της ΤΕ Ημαθίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους» (2020-06-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ (2020-05-30 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις του ΚΚΕ (2011-05-28 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δραστηριότητας (2003-05-14 00:00:00.0)
Πρόγραμμα δραστηριότητας (2003-05-13 00:00:00.0)
Να ανοίξει ο άλλος δρόμος (1999-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ