Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
5 ΙΟΥΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικούν μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της ζωής του λαού

Σήμερα οι κινητοποιήσεις σε Δυτική Αθήνα - Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική και Πειραιά

Μέρα μάχης η σημερινή, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, για δεκάδες σωματεία και μαζικούς φορείς στην Αττική, με κινητοποιήσεις στα «καυτά μέτωπα» του μεγαλύτερου αστικού κέντρου, που αφορούν την ποιότητα ζωής του λαού. Εκεί που αποκαλύπτεται η καταστροφική για το περιβάλλον φιλομονοπωλιακή πολιτική όλων των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον πρόσφατο αντιπερβαλλοντικό νόμο που ψήφισε η ΝΔ, πατώντας στην «προεργασία» της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική που εφαρμόζεται από τις δυνάμεις τους και στην Τοπική Διοίκηση:

Στην εγκληματική διαχείριση των απορριμμάτων, όπου η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε έτοιμη στη σημερινή της ΝΔ την επέκταση της χωματερής στη Φυλή, το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα με τον ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Και τώρα από κοινού ψηφίζουν σε όλα τα Περιφερειακά Συμβούλια, με διάφορα «εξαπτέρυγα», την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, που νομιμοποιεί το θάψιμο των σκουπιδιών στις αυλές των λαϊκών νοικοκυριών στη Δυτική Αττική. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του σκουπιδότοπου στο Πέραμα, όπου από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιείται η πρόβλεψη του πρόσφατου αντιπεριβαλλοντικού νόμου της ΝΔ για χωροθέτηση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, δηλαδή μιας τοπικής χωματερής δίπλα σε σχολείο, σε έκταση που εδώ και χρόνια οι κάτοικοι διεκδικούν να μετατραπεί σε ελεύθερο χώρο πρασίνου.

Στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς στο λιμάνι του Πειραιά, με τα έργα που ήδη υλοποιεί η ΟΛΠ ΑΕ (COSCO), για τη μετατροπή της Πειραϊκής σε προβλήτα κρουαζιέρας, αξιοποιώντας την αδειοδότηση που είχε λάβει από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής. Επίσης, με τη λειτουργία των «καζανιών του θανάτου», τόσο στο Πέραμα όσο και στη Δραπετσώνα, μια επιχειρηματική δραστηριότητα που φέρει τις υπογραφές πρώτα των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ και μετά της ΝΔ.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις


Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται σήμερα από σωματεία και φορείς στην Αττική είναι οι εξής:

-- Μεγάλη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί από τις Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αθήνας - Δυτικής Αττικής, στις 7 μ.μ., στη συμβολή των λεωφόρων Φυλής και Θηβών. Σύνθημα της κινητοποίησης είναι «Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους. Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής - Οχι άλλα εγκλήματα στην Αττική». Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» και την Νατάσσα Μποφίλιου.

-- Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής καλεί σωματεία και μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση στο χώρο όπου έχει στηθεί ο νέος σκουπιδότοπος της Αττικής, στο Γραμματικό, ενώ θα προηγηθεί μηχανοκίνητη πορεία, με τα ραντεβού να έχουν οριστεί ως εξής: Στη Νέα Μάκρη, στις 6 μ.μ., στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου. Στον Μαραθώνα, στις 6.30 μ.μ., στην έξοδο προς Γραμματικό (στο «My Market»). Στον Βαρνάβα, επίσης στις 6.30 μ.μ., στον Περιφερειακό.

-- Η Ενωση Γυναικών Αργυρούπολης καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στη μεταφορά του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δίπλα στο νεκροταφείο, μέσα σε κατοικημένη και πολυσύχναστη περιοχή.

-- Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς οργανώνουν τρεις κινητοποιήσεις την ίδια ώρα (8 μ.μ.): Στην Πειραϊκή (στο Σταυρό), στο Πέραμα (πλατεία Ηρώων) και στη Δραπετσώνα (Λιπάσματα Κράκαρη).

-- Σε κινητοποίηση στο δημαρχείο Καλυβίων, στις 6 μ.μ., καλεί το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατ. Αττικής, ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Ορος, διεκδικώντας να μπει φραγμός σε αυτήν την εξέλιξη, φθηνό ρεύμα για το λαό, χωρίς καμία διακοπή ρεύματος, ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή Ενέργειας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ