Παρασκευή 5 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ «NOVARTIS»
Συνεχίζει μακριά από την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου

Οι εκδότες Ιωάννης Φιλιππάκης, Αλέξανδρος Τάρκας και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου κλήθηκαν χτες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το ρόλο του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, στο σκάνδαλο της «Novartis», όπου συνεχίζονται ο εκφυλισμός και οι κινήσεις εντυπωσιασμού.

Οι τρεις προσήλθαν ως ύποπτοι της υπόθεσης μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή (ΝΔ - ΚΙΝΑΛ), κάνοντας δεκτή πρόταση του βουλευτή της ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε και χτες να κατηγορεί την κυβερνητική πλειοψηφία για πραξικόπημα, επειδή οι τρεις θα έπρεπε να είχαν κατηγορηθεί ως ύποπτοι πρώτα από τη Δικαιοσύνη κ.ο.κ.

Τα τρία αυτά πρόσωπα καλέστηκαν στην Επιτροπή όχι για κατάθεση, αλλά προκειμένου να ενημερωθούν για τις πράξεις που κατηγορούνται, να ζητήσουν λήψη προθεσμίας για την κατάθεσή τους, να λάβουν αντίγραφα δικογραφίας, να δώσουν λίστα μαρτύρων για την υπεράσπισή τους κ.ά.

Παράλληλα, χτες στην Προανακριτική κλήθηκε και ο βασικός κατηγορούμενος Δ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος, μετά την απόφαση που πήρε η Ολομέλεια της Βουλής με τις ψήφους των ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, θα πρέπει να ετοιμάσει την ανάλογη κατάθεση, ενώ φέρεται να έδωσε λίστα με 13 μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ