Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
Ανταπόδωση της αλληλεγγύης προς το ΚΚΕ

Ευχαριστήρια επιστολή προς την ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε το Διεθνές Τμήμα του Πορτογαλικού ΚΚ, στην οποία σημειώνει: «Σας ευχαριστούμε πολύ για την έκφραση της αλληλεγγύης σας προς το Κόμμα μας στο φόντο της συστηματικής αποσιώπησης της ενεργού παρέμβασής μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργατών και του λαού της χώρας, και της συκοφαντικής εκστρατείας που έχει στόχο την ποινικοποίηση των πρωτοβουλιών του Κόμματός μας, συγκεκριμένα του Φεστιβάλ "Avante!", καθώς και του ενωμένου συνδικαλιστικού κινήματος, όπως είδαμε στους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς.

Στην πραγματικότητα, το μεγάλο κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός βλέπουν το ξέσπασμα της πανδημίας σαν ευκαιρία για να ενισχύσουν παραπέρα την πολιτική της συγκέντρωσης κεφαλαίων και πλούτου και της βίαιης εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργατών και των λαών, εξαπολύοντας μια καλά επεξεργασμένη ιδεολογική επίθεση για να τσακίσουν τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, και να δικαιολογήσουν την ένταση της επίθεσης σε θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Από μεριάς μας θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε στη χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο για την ισχυροποίηση και τη συνεργασία των Κομμουνιστικών Κομμάτων, για να μην πληρώσουν ξανά οι εργάτες το κόστος της κρίσης που αντιμετωπίζει ο καπιταλισμός.

Σας διαβεβαιώνουμε πως και εσείς μπορείτε να υπολογίζετε στην αλληλεγγύη των Πορτογάλων κομμουνιστών στον αγώνα σας ενάντια στον αντικομμουνισμό και για την υπεράσπιση των συμφερόντων και ιδανικών των εργατών και του ελληνικού λαού. Σας μεταφέρουμε τους αδελφικούς μας χαιρετισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ