Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1961 Η Ιταλία συγκλονίζεται από κραυγαλέες περιπτώσεις «εξαγοράς συνειδήσεων». Η πρώτη αφορά στο «σκάνδαλο του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο», του οποίου η κατασκευή κόστισε υπέρ το δέον. Επικρίνεται για κάλυψη των ενόχων κατασκευαστών ο υπουργός Αμυνας Τζούλιο Αντρεότι. Η δεύτερη περίπτωση έχει σχέση με καταχρήσεις από την αγορασμένη μετά τον πόλεμο από τις ΗΠΑ πενικιλίνη, την οποία διέθετε η κυβέρνηση στα νοσοκομεία.

1964 Επειτα από ανακρίσεις 19 μηνών εκδίδεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία Λαμπράκη. Παραπέμπονται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως οι Γκοτζαμάνης, Εμμανουηλίδης και για ηθική αυτουργία οι Γιοσμάς, Καπελώνης. Οι ανώτεροι αξιωματικοί της Χωροφυλακής παραπέμπονται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για ηθική αυτουργία όπως είχε προτείνει ο ανακριτής Χρ. Σαρτζετάκης.

1984 Σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών μεταβλήθηκε ακόμη και το Προεδρικό Μέγαρο της Κολομβίας. Μέσα σε δυο χρόνια μεταφέρθηκαν μέσω διπλωματικών σάκων στο εξωτερικό πάνω από 400 κιλά κοκαΐνη.

1984 Σαρωτική νίκη το κόμματος του Κογκρέσου του Ρατζίβ Γκάντι στις γενικές εκλογές της Ινδίας, στις οποίες εξασφαλίζει σχεδόν το 80% των εδρών. Περίπου 45 άτομα χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των βίαιων προεκλογικών επεισοδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ