Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με αισιοδοξία προχωράει πιο δυναμικά

Με οδηγό την Απόφαση του Συνεδρίου

Με νέα ορμή και αισιοδοξία και έχοντας ως εργαλείο τους τις αποφάσεις του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, που συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν κατά τις τριήμερες εργασίες του, αλλά και τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες ρίχνονται πιο δυναμικά και αποφασιστικά στη μάχη για την υλοποίησή τους στη ζωή. Το 8ο Συνέδριο της Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο, από την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη έως και την Κυριακή 23 Δεκέμβρη. Και τις τρεις μέρες αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός, ενώ οι αντιπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις εμπειρίες από την δράση της Οργάνωσης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα δράση.

Οι εργασίες του 8ου Συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, στην αίθουσα συνεδρίων, είχαν ως κύρια χαρακτηριστικά την αισιοδοξία, τον ενθουσιασμό αλλά και την αποφασιστικότητα. Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αλλά και εκπρόσωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων. Σημαντική ήταν η συμμετοχή αντιπροσώπων από νεολαιίστικες οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των αντιπροσωπειών έφτασε στις 46, ενώ τέσσερις Οργανώσεις που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν έστειλαν τον αγωνιστικό τους χαιρετισμό στο συνέδριο.

Κορυφαία στιγμή των εργασιών του Συνεδρίου ήταν η παρουσία και ο χαιρετισμός από τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη την πρώτη μέρα, ο οποίος μετέφερε την πείρα και την εμπειρία της δικής του γενιάς στους νέους κομμουνιστές, για να την αξιοποιήσουν όπως θέλουν, συμβουλεύοντάς τους συγχρόνως να μελετήσουν σε βάθος την ιστορία του Κόμματος και του εργατικού κινήματος.

Με την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, το Σάββατο το απόγευμα και αμέσως μετά με το κλείσιμο των εργασιών του πρώτου θέματος από τον Γραμματέα του απερχόμενου ΚΣ, Νίκο Σοφιανό, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της δεύτερης μέρας. Η εισήγηση και το κλείσιμο ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους αντιπροσώπους.

Την τελευταία μέρα των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου έγινε η συζήτηση πάνω στο κείμενο της Απόφασης, το οποίο και εγκρίθηκε, ενώ αργότερα ακολούθησε η συζήτηση για την εκλογή του νέου οργάνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνής αλληλεγγύη στην πράξη (2001-12-30 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-12-25 00:00:00.0)
Τριήμερο αντιπολεμικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ (2001-11-02 00:00:00.0)
Συνέρχεται το 8ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ (1999-04-23 00:00:00.0)
Αποδοκιμάστηκε η αντιεκπαιδευτική πολιτική (1997-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ