Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λιμάνι στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του!

Ανακοίνωση για τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Ηγουμενίτσας

Από κινητοποίηση που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ
Από κινητοποίηση που πραγματοποίησε πρόσφατα η ΚΟ Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ
Την αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΚΟ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ. Παράλληλα χαρακτηρίζει ψεύτικη την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σχετική δημοσίευση της πρόσκλησης του ΤΑΙΠΕΔ για «Υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Απόκτηση Πλειοψηφικού Μεριδίου Συμμετοχής στο Μετοχικό Κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας ΑΕ».

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση του Κόμματος εκτιμά ότι «θέλουν να κρύψουν την πλήρη συμφωνία τους με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ για την "απελευθέρωση" των λιμενικών υπηρεσιών που υπηρετούν τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ανεξαρτήτως του τρόπου υλοποίησής της». Η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Εξάλλου, κοινός στόχος όλων των αστικών κομμάτων είναι η μετατροπή της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων και Ενέργειας «για να στηριχτούν οι στόχοι του κεφαλαίου και να γίνει ανταγωνιστική η καπιταλιστική οικονομία της χώρας μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον όπου οξύνονται όλο και περισσότερο οι ανταγωνισμοί και οι αντιθέσεις μεταξύ επιχειρηματικών συμφερόντων», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Η Οργάνωση καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν στην ψευτο-αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «να διεκδικήσουν λιμάνι και παραλιακό μέτωπο για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι των επιχειρηματικών κερδών. Με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας. Με τους εργαζόμενους στα πλοία και μέσα στο λιμάνι να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά. Με ασφαλή και σύγχρονα πλοία. Με φθηνά εισιτήρια και σταθερή σύνδεση με τα νησιά. Με ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες, χωρίς επιχειρηματική και εμπορική δράση, και να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση για αναβάθμιση της αναψυχής και των διακοπών για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι αίτημα να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθεί η διαδικασία παραχώρησης του λιμανιού όπως την έθεσε το ΤΑΙΠΕΔ, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας επαναφέροντας παράλληλα την πρότασή της για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο στο λαό.

Συγκεκριμένα, στο αίτημά της τονίζει πως η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένος Ηγουμενίτσας «στις τελευταίες σελίδες περιγράφει πολύ συγκεκριμένα, στο παράρτημα με χάρτες, τι "παραχωρεί" στους ιδιώτες επενδυτές. Οι χάρτες αυτοί δεν είναι άγνωστοι στο Δημοτικό Συμβούλιο αφού, με κατά πλειοψηφία απόφασή του το 2017, συμφώνησε με την εισήγηση της τότε διοίκησης της "ΟΛΗΓ ΑΕ" για τη λεγόμενη "χερσαία ζώνη"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ