Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΚΚΕ

Προέβλεπε την απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανιών και την απόδοση του παραλιακού μετώπου στο λαό

Απορρίφθηκε χτες από την κυβέρνηση της ΝΔ η τροπολογία που είχε καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την άμεση απομάκρυνση των ρυπογόνων βιομηχανικών μονάδων από τα 640 στρέμματα του παραλιακού μετώπου του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που γεμίζουν με καρκίνο τη ζωή των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε απλά ποιες τροπολογίες κάνει αποδεκτές, ανάμεσα στις οποίες βέβαια δεν ήταν αυτή του ΚΚΕ. Στην πράξη δηλαδή την απέρριψε χωρίς καμία συζήτηση.

Με την κυβέρνηση και το πλευρό των επιχειρηματικών ομίλων τάχθηκε πλέον απροκάλυπτα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκκωφαντικής του σιωπής, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα (υπέρ δήλωσε ότι θα ψήφιζε η Ελ. Λύση).

Η τροπολογία του ΚΚΕ προέβλεπε απαλλοτρίωση της έκτασης υπέρ του δήμου και απόδοση του συνόλου της έκτασης στους δημότες και επισκέπτες της πόλης για δωρεάν πρόσβαση, ενώ οι μοναδικές χρήσεις που θα επιτρέπονται θα σχετίζονται με αναψυχή, πολιτισμό, αθλητισμό, υγεία, εκπαίδευση και πράσινο. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε χτες το βράδυ.

Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, αναδεικνύοντας την πρόκληση, σημείωσε ότι η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων δεν λογαριάζουν την ανθρώπινη ζωή. Ανέδειξε την κόλαση που βιώνουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αυτής της περιοχής, με τις γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε θάλαμο αερίων από το βενζόλιο και τις άλλες αποδεδειγμένα από τον «Δημόκριτο» καρκινογόνες ουσίες που εκλύονται από τις βιομηχανίες αυτές. Οπως σημείωσε, οι δάσκαλοι φτάνουν να φοβούνται να βγάλουν τα παιδιά στο προαύλιο των σχολείων, ενώ δεν κάνουν ούτε Γυμναστική.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών της περιοχής, που βρίσκονται σε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις, θα επιμείνει στην απαίτηση για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών, με την εξασφάλιση του συνόλου των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ