Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Απαράδεκτα «μπαλώματα» και στην υποδομή των μοριακών ελέγχων

Με απαράδεκτα «μπαλώματα», που ανοίγουν σοβαρές τρύπες αλλού, προχωρά η κυβέρνηση και στο κρίσιμο ζήτημα των μοριακών διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό.

Οπως έγραψε και ο «Ριζοσπάστης» πριν από λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για τις ελλείψεις του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο υφυπουργός Υγείας, Β. Κοντοζαμάνης, δήλωσε πως η ανάγκη μηχανήματος μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό (PCR) στο ΓΝ Ξάνθης - μετά από τόσο καιρό που έμεινε ακάλυπτη παρά τη διάδοση του κορονοϊού στην περιοχή - θα καλυφθεί με... μεταφορά του μηχανήματος από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης!

Σε σχόλιό της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου δίνει επιπλέον πλευρές για το τι σημαίνει αυτό: Το μηχάνημα που μεταφέρθηκε τελικά, χρησιμοποιήθηκε για μόλις 2,5 μήνες από το Ιπποκράτειο, τη στιγμή μάλιστα που χρειάστηκε 1,5 μήνας δουλειάς για να στηθεί (μέσα σε όλα ακόμα δεν έχει πληρωθεί τις εφημερίες του το - μη μόνιμο - επιστημονικό προσωπικό που το εγκατέστησε...).

«Από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα, το Ιπποκράτειο δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο ασθενών και ειδικά στις εφημερίες, για δειγματοληψία για κορονοϊό», τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση», και το συγκεκριμένο μηχάνημα διευκόλυνε στο να μην υπάρχει καθυστέρηση στην παράδοση των αποτελεσμάτων.

Τώρα, άραγε, που φαίνεται αύξηση των κρουσμάτων στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, τι θα κάνει η κυβέρνηση; Θα ξαναβγάλει στη γύρα το μηχάνημα; Απαράδεκτα πράγματα, πάντα στο πλαίσιο που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την προστασία της υγείας του λαού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ